El 35% dels comerços i restaurants de Barcelona Oberta ja no obriran després del confinament

Una enquesta de l'entitat revela que més del 75% dels associats valora malament les mesures preses per totes les administracions davant la crisi del coronavirus

El 35% de comerços i restaurants de Barcelona Oberta no reobrirà les portes després del confinament per la pandèmia de Covid-19 causada pel coronavirus, segons una enquesta que l’associació d’eixos comercials turístics ha fet als seus associats per conèixer la situació en què es troben els seus negocis i la perspectiva de continuïtat després de la pandèmia.

En un comunicat aquest dimarts, Barcelona Oberta ha explicat que el 79,2% dels empresaris ha aplicat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causa de força major, i que ha estat aprovat en un 93,5% dels casos.

Més del 75% dels enquestats ha valorat com a desfavorables les mesures que han pres les administracions, tant la local com la Generalitat i el govern espanyol.

Els empresaris i comerciants de Barcelona Oberta consideren que les accions per ajudar a el sector que s’haurien d’haver pres són ajudes econòmiques i subsidis directes, la supressió d’impostos i taxes, la legislació de moratòries, reduccions de lloguer i hipoteques de locals de negoci.

Per al 37% dels enquestats el lloguer representa més de l’15% de les vendes, per a un 27% se situaria entre un 10% i un 15% i per al 26% el lloguer suposa menys del 10%.

Més informació

Nou comentari