Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 35% dels comerços i restaurants de Barcelona Oberta ja no obriran després del confinament
  • CA

El 35% de comerços i restaurants de Barcelona Oberta no reobrirà les portes després del confinament per la pandèmia de Covid-19 causada pel coronavirus, segons una enquesta que l’associació d’eixos comercials turístics ha fet als seus associats per conèixer la situació en què es troben els seus negocis i la perspectiva de continuïtat després de la pandèmia.

En un comunicat aquest dimarts, Barcelona Oberta ha explicat que el 79,2% dels empresaris ha aplicat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causa de força major, i que ha estat aprovat en un 93,5% dels casos.

Més del 75% dels enquestats ha valorat com a desfavorables les mesures que han pres les administracions, tant la local com la Generalitat i el govern espanyol.

Els empresaris i comerciants de Barcelona Oberta consideren que les accions per ajudar a el sector que s’haurien d’haver pres són ajudes econòmiques i subsidis directes, la supressió d’impostos i taxes, la legislació de moratòries, reduccions de lloguer i hipoteques de locals de negoci.

Per al 37% dels enquestats el lloguer representa més de l’15% de les vendes, per a un 27% se situaria entre un 10% i un 15% i per al 26% el lloguer suposa menys del 10%.

Més notícies
Les primeres botigues de barri que ja no obriran
Notícia: Les primeres botigues de barri que ja no obriran
Comparteix
Arriben els primers casos de comerços de barri que han decidit tancar influïts per la crisi del coronavirus
Guille Milkyway, de La Casa Azul, durant l'entrevista amb el TOT Barcelona / Skype
Guille Milkyway: “Les sales de música petites desapareixen, igual que les botigues de proximitat”
Notícia: Guille Milkyway: “Les sales de música petites desapareixen, igual que les botigues de proximitat”
Comparteix
L'ànima de La Casa Azul prepara noves cançons des de casa i augura que la crisi retallarà llibertats | Gaudeix dels vins de la D.O. Catalunya i d'anar-los a comprar a botigues de barri especialitzades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa