Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 22@ acapara la recuperació del negoci de les oficines a Barcelona
  • CA

Després de dos anys marcats per la pandèmia, amb una clara reducció del negoci de les oficines, Barcelona torna a alçar el vol i ho fa amb potència. La contractació d’oficines a Barcelona en el segon trimestre del 2022 va augmentar fins als 85.000 m², un increment del 67% en termes interanuals, segons l’informe ‘Figures’ de la consultoria CBRE.

Les inversions creixen un 76%

En total, s’han invertit 265 milions d’euros, un 76% per sobre del primer trimestre. Altres dades rellevants de l’informe és que es van superar els 175.000 m² contractats, el que suposa un augment del 46% respecte al mateix període del 2021. I quina zona de la ciutat acapara la pràctica totalitat del a inversió? Doncs el 22@. El 96% del volum d’inversió fet a Barcelona en el primer semestre de l’any en el sector de les oficines es va concentrar en aquest districte econòmic.

Treballadors en oficines del 22@ del Poblenou de Barcelona / Vicente Zambrano González
Treballadors en oficines del 22@ del Poblenou de Barcelona / Vicente Zambrano González

La consultoria atribueix el lideratge d’aquesta zona del barri de Poblenou a “l’alta qualitat en la construcció” i al “bon comportament en l’evolució de la renda”. Per sectors, els operadors d’espais de treball flexibles van representar més del 20% de la contractació total, seguit de l’àmbit tecnològic.

Aquesta zona es consolida com la zona de més inversió immobiliària de Barcelona i com el gran hub empresarial de la ciutat. Més de 9.000 companyies s’han instal·lat en aquest epicentre tecnològic. I de fet, segons la consultoria JLL Barcelona, gairebé el 70% de la futura oferta empresarial de la ciutat es concentrarà en aquesta zona el 2022 Amazon o Mediapro, així com diversos campus universitaris, com ara la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i diverses escoles de disseny i negocis nacionals i internacionals tenen oficines al barri tecnològic. 

Per altra banda, un 80% dels treballadors a les diferents empreses del barri són universitaris, segons les dades de 22@ Network. Això implica un perfil d’especialització i valor afegit de les plantilles molt elevat.

Més notícies
Conren Tramway compra a Mapfre un edifici d'oficines a Barcelona
Es dispara un 86% la contractació d’oficines a Barcelona en un any
Notícia: Es dispara un 86% la contractació d’oficines a Barcelona en un any
Comparteix
S'han tancat 264 operacions que suposen una contractació de 332.000 metres quadrats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa