Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es dispara un 86% la contractació d’oficines a Barcelona en un any
  • CA

El 2021 ha estat l’any de les oficines. S’ha disparat la compra d’aquests espais a Barcelona en un 86% en només 12 mesos. En total, s’han tancat 264 operacions que suposen una contractació de 332.000 metres quadrats, segons dades de segons dades de Cushman&Wakefield.

La majoria de la demanda es va concentrar al barri del Poblenou, al conegut com a 22@, un dels principals hubs tecnològics de la ciutat. En xifres concretes, el 40% de les operacions es van gestar en aquesta zona de la ciutat. És una situació que va en concordança amb la tendència dels anys anteriors. El nombre d’operacions tancades són un 38% més que l’any 2020, marcat especialment per la pandèmia de la Covid-19.

Durant el quart trimestre de l’any 2021 es van contractar 99.000 metres quadrats, un 40% més que la mitjana trimestral dels últims quatre trimestres i un 38% superior al darrer trimestre del 2019.

Webhelp i Glovo, principals motors

Webhelp, una empresa dedicada a la gestió, i Glovo, dedicada a les comandes a domicili mitjançant una ‘app’ i riders, han estat les dues principals empreses que han tancat operacions importants a la ciutat, perquè total totes dues companyies sumen 50.000 metres quadrats al 22@ i representen el 15% de la demanda anual de Barcelona.

Quant a la taxa global de disponibilitat, es va situar al voltant del 7,5% a tancament del 2021. Es tracta, segons Cushman&Wakefield, d’un augment controlat per les entregues de nous espais i espais rehabilitat disponibles més l’oferta de segona mà que torna al mercat.

El responsable de l’equip de Business Space de la companyia Javier Bernardes, ha subratllat que “malgrat que la inestabilitat continua present, les empreses han reprès la senda de la presa de decisions i el mercat s’ha reactivat. Esperem més activitat el 2022″, ha comentat.

Per la seva banda, a Madrid s’ha contractat més superfície que a Barcelona, 362.000 metres quadrats, però el creixement ha estat inferior, un 20%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa