Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 18.000 llocs de feina: les previsions de la Copa Amèrica 2024

L’any que ve es disputarà la Copa Amèrica de Vela a la costa de la capital catalana i, segons les primeres previsions que ha comunicat el director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, Ignasi Armengol, l’esdeveniment generarà “més de 18.000 llocs de ciutat i tindrà un impacte econòmic de 1.200 milions d’euros” per a la ciutat. I no només això, ja que l’organitzador de l’esdeveniment esportiu, Albert Vilumara, també ha anunciat avui que la Copa Amèrica es podrà seguir de manera gratuïta.

Així ho ha comunicat Vilumara aquest matí en un acte que ha organitzat la Comissió d’Economia i Finances de l’Esport del Col·legi d’Economistes de Catalunya, en el qual ha apuntat que “l’objectiu és que la competició sigui el més popular possible obrint-la a tothom perquè es pugui seguir des de les platges de la ciutat de forma totalment gratuïta”. En aquest sentit, Armengol, que és el director de la fundació que coordina totes les administracions amfitriones per facilitar l’organització de la regata, també ha afegit que l’objectiu de la Copa Amèrica no acaba en l’esdeveniment esportiu de l’any vinent, sinó que va més enllà. “L’objectiu de la fundació és treballar perquè la Copa Amèrica deixi una empremta més enllà del 2024: el que s’anomena Projectes de Llegat en l’àmbit de la nàutica, la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat en el territori“, sentencia.

Cura i respecte al mar

A banda de generar un bon impacte econòmic per la capital catalana, des de l’entitat organitzadora de l’esdeveniment que tindrà lloc entre les platges de l’hotel W i el Port Olímpic des de l’agost fins a l’octubre del 2024 també expliquen que volen “conscienciar sobre la cura i el respecte al mar”. Vilumara ha aprofitat la trobada per recalcar que la Copa Amèrica és “el tercer esdeveniment amb més audiència a escala mundial i el trofeu esportiu més antic del planeta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa