Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Només un 10% dels comerços de Barcelona reobren el primer dia de la fase zero
  • CA

Tan sols un 10% dels petits comerços que estaven tancats pel confinament contra el coronavirus han tornat a obrir aquest dilluns, el primer dia de la fase zero de la desescalada, segons les dades de l’associació Barcelona Comerç, que aplega 24 eixos de botigues de proximitat. Un comunicat de l’entitat subratlla que “les restriccions encara vigents i els requeriments de seguretat que són necessaris han obligat molts establiments susceptibles d’haver obert avui amb la fórmula de cita prèvia a posposar fins avançada la setmana la seva tornada a l’activitat”. Els mateixos representants dels comerciants calculen que, a finals de setmana, un 20% de les botigues que estaven tancades –no entren en aquest recompte, per tant, l’alimentació i els establiment de productes d’higiene– podrien estar en funcionament una altra vegada. I no serà fins la setmana que ve que obriran el guix de comerços que estan autoritzats a fer-ho.

Els que han obert avui, en la majoria de casos ho han fet amb els propietaris de la botiga atenent l’escàs públic que hi pot accedir, ja que els treballadors continuen amb l’ERTO que permet l’estat d’alarma. 

Coincidint amb la tornada a l’activitat, Barcelona Comerç i els seus 24 Eixos Comercials han llençat avui, la campanya Ara et toca a tu per promoure entre els veïns de la ciutat, la compra al comerç de proximitat del barri. Així mateix, s’ha posat a disposició de les botigues de la ciutat integrades al portal botiguesobertes.cat, un servei de repartiment de comandes a domicili que cobreix les necessitats dels establiments que no oferien fins ara aquest servei o que si el tenen, el necessiten reforçar.

Més notícies
La cua del racionament del tallat de cabells: prova de foc de la fase zero
Notícia: La cua del racionament del tallat de cabells: prova de foc de la fase zero
Comparteix
Primer matí de reobertura en una perruqueria de Nou Barris | Molts clients descobreixen que altres veïns han sigut més ràpids que ells

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa