Vuit artistes cedeixen obres al Clínic per reconèixer la tasca dels sanitaris

L’Hospital Clínic ha presentat aquest divendres diverses obres d’art que vuit escultors i pintors han cedit al centre hospitalari en reconeixement a la tasca dels professionals sanitaris durant la crisi del coronavirus. L’acte institucional ha estat presidit pel director general del Clínic, el doctor Josep Maria Campistol, i ha comptat amb la presència de l’equip directiu de l’hospital i les intervencions dels artistes Alberto de Udaeta, Santi Moix i Jaume Plensa, segons ha informat el Clínic en un comunicat.

A més de Plensa, que ha cedit l’estàtua Blau, Moix, amb el seu mural Hanabi, i Udaeta, amb l’escultura Carriarico; la resta d’artistes que han participat de la donació han estat l’escultor Xavier Raventós i els pintors Segreba –pseudònim d’Amadeu Berges–, Marcos Isamat, Aurelio Sant Pere i Dominique Sanchez. “Avui és un dia molt especial per a la nostra institució i per a les persones que formem part d’ella i per als nostres pacients. És un reconeixement a tot el món sanitari, que va demostrar un compromís extraordinari durant els mesos més durs de la pandèmia”, ha declarat el doctor Campistol.

“Per a nosaltres aquesta donació és molt important. Portem l’hospital al cor. Aquestes peces canviaran la fisonomia de la casa i serem referents també gràcies a la seva obra”, ha conclòs el director general de l’Hospital Clínic, que ja ha col·locat les obres en espais com els vestíbuls o els patis de l’edifici.

Nou comentari

Més notícies
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla / Jordi Play

Trilla, sobre les mobilitzacions de dilluns: “Hauríem de posar una mica el fre”

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic demana que les mobilitzacions siguin més "simbòliques"
El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla / Jordi Play

Antoni Trilla: “La vacuna de la Covid-19 no ha de ser obligatòria”

Entrevista a l’epidemiòleg estrella de l’Hospital Clínic, que valora el risc de les escoles, la Diada i el transport públic