Vuit artistes cedeixen obres al Clínic per reconèixer la tasca dels sanitaris

Jaume Plensa, un d'ells, dona una escultura anomenada 'Blau'

L’Hospital Clínic ha presentat aquest divendres diverses obres d’art que vuit escultors i pintors han cedit al centre hospitalari en reconeixement a la tasca dels professionals sanitaris durant la crisi del coronavirus. L’acte institucional ha estat presidit pel director general del Clínic, el doctor Josep Maria Campistol, i ha comptat amb la presència de l’equip directiu de l’hospital i les intervencions dels artistes Alberto de Udaeta, Santi Moix i Jaume Plensa, segons ha informat el Clínic en un comunicat.

A més de Plensa, que ha cedit l’estàtua Blau, Moix, amb el seu mural Hanabi, i Udaeta, amb l’escultura Carriarico; la resta d’artistes que han participat de la donació han estat l’escultor Xavier Raventós i els pintors Segreba –pseudònim d’Amadeu Berges–, Marcos Isamat, Aurelio Sant Pere i Dominique Sanchez. “Avui és un dia molt especial per a la nostra institució i per a les persones que formem part d’ella i per als nostres pacients. És un reconeixement a tot el món sanitari, que va demostrar un compromís extraordinari durant els mesos més durs de la pandèmia”, ha declarat el doctor Campistol.

“Per a nosaltres aquesta donació és molt important. Portem l’hospital al cor. Aquestes peces canviaran la fisonomia de la casa i serem referents també gràcies a la seva obra”, ha conclòs el director general de l’Hospital Clínic, que ja ha col·locat les obres en espais com els vestíbuls o els patis de l’edifici.

Més informació

Nou comentari