Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un acord in extremis salva el Barcelona Beach Festival
  • CA

El Barcelona Beach Festival finalment es podrà celebrar aquest dissabte com estava previst inicialment i malgrat que l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs en rebutgés ahir la llicència d’activitat per haver-la tramitat amb retard. Un acord entre Generalitat i municipi, negociat per videoconferència aquest matí, ha desencallat l’informe de seguretat de Bombers que dóna accés a la llicència.

Unes 25.000 persones amb entrada per a l’esdeveniment –moltes de les quals, vingudes d’altres països expressament– estaven pendents de la decisió, que ha avançat el diari La Vanguardia i ha confirmat l’organització en un comunicat. Obre portes a les 16h i les actuacions se succeiran de les 16h i fins les 5 del matí a la platja del Fòrum i el Parc de la Pau. Els organitzadors del xou, Live Nation, havien amenaçat amb querellar-se contra l’alcaldessa de Sant Adrià, la socialista Filo Cañete, i prometien tirar endavant l’activitat com fos.

El que havien de resoldre els tècnics de les dues administracions ho han desencallat al final els seus màxims representants polítics: el Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, i l’alcaldessa Filo Cañete s’han reunit via ‘teams’. La conversa ha permès que la Generalitat atorgui l’informe favorable de prevenció de riscos al festival i l’Ajuntament emeti la llicència, a poques hores de l’inici dels concerts.

La negativa burocràtica havia generat retrets creuats entre Ajuntament i Generalitat. Mentre el municipi deia que no podia expedir llicència a causa de la manca d’informe de seguretat, la Generalitat sostenia la vigília que el festival es podia muntar si no hi havia cap “anomalia greu”. “És un informe vinculant, preceptiu i, per tant, necessari”, justificava Cañete divendres, en declaracions al TOT Barcelona. Per contra, Delort admetia a l’agència ACN que els Bombers no podrien revisar a temps l’expedient per la seva complexitat, però assegurava que en situacions similars altres consistoris han tirat endavant la tramitació sense l’informe de Bombers en disposar de “garanties suficients de l’organització i planejament de l’activitat”.

En el que sí hi ha un acord polític total és en la demora que ha originat l’embolic: els organitzadors havien de sol·licitar la llicència abans del 10 de juny i van fer el tràmit el dia 22. L’edició 2022 del festival de música electrònica té com a caps de cartell Don Diablo, Marshmello, Armin Van Buuren i Dimitri Vegas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a juliol 02, 2022 | 16:54
    T@M juliol 02, 2022 | 16:54
    Una altra merda de festival que es repeteix a la ciutat més sorollosa del món. Pobres veins ....pregunyeu-li a ells.
  2. Icona del comentari de: SANTI a juliol 02, 2022 | 22:53
    SANTI juliol 02, 2022 | 22:53
    TOT AIXÒ ES UN PISHING TOTAL !!! AUUU, ANEU TOTS A PIXAR !!!
  3. Icona del comentari de: Enric a juliol 03, 2022 | 02:40
    Enric juliol 03, 2022 | 02:40
    Son les 2:39 de la matinada I des del barrí de la Maquinista se sent molt forta la música del festival... si fos ric em posaría aire acondicionat... però suposo que m'hauré de confirmar amb no dormir o tanco les finestres i m'ofego
  4. Icona del comentari de: Anònim a juliol 03, 2022 | 07:07
    Anònim juliol 03, 2022 | 07:07
    ¿Qué es un " xou "? Gracias por hacerme reír de las barbaridades que hacéis con las lenguas, pero no da pa' más con el nivel que tenéis. Y no hace falta publicar mi comentario, no os autorizo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa