Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Toc d’alerta per “l’estancament” en els intents de reobrir el cinema Texas

La plataforma veïnal Salvem El Texas fa mesos que rema per intentar recuperar l’activitat de l’icònic cinema del carrer Bailèn, tancat arran d’una suma de complicacions econòmiques prèvies i l’impacte de la pandèmia de la covid-19. Des del passat octubre, un grup de treballadors, veïns i amants del cinema es van unir per intentar posar-hi remei. També l’Ajuntament va anunciar que es posava a disposició dels indignats pel possible tancament definitiu de la sala. El llavors tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, va dir: “Estem en contacte amb els treballadors i amb la plataforma veïnal per mirar de trobar una solució al tema dels cinemes Texas”. Ara, gairebé un any després de la notícia que va entristir el teixit gracienc, la plataforma veïnal ha anunciat que prepara una acció “de reivindicació” per “visibilitzar i recordar que el problema del Texas està estancat i amb el perill que es perdi el cinema”.

L’acte, per descomptat, tindrà la seva dosi de cinema. Es projectarà la pel·lícula Tot passa a Tel Aviv a la plaça Joanic com a part de la Festa Major de Gràcia. Serà el dilluns 16 d’agost a dos quarts de deu del vespre. Més enllà del col·lectiu ciutadà, també participa en els preparatius de l’acte el responsable de la programació del Texas des de l’inici del projecte, Ricard Almazán, i el mateix districte de Gràcia.

La idea principal, però, és exposar la situació actual que planeja sobre el cinema ideat per Ventura Pons. Una sala que projectava pel·lícules subtitulades al català a preu assequible —tres euros— des del 2014. Així, abans de passar la pel·lícula, Salvem El Texas presentarà a la plaça Joanic la seva llista de demandes per salvar la iniciativa cultural.

Des del col·lectiu apunten que “els deutes i la difícil situació actual han frenat els inversors interessats a continuar el projecte”. Tanmateix, recorden que la campanya de recollida de signatures per salvar la sala va aplegar 12.000 firmes digitals i 3.000 de presencials, aconseguides a comerços del barri. “Reivindiquem que Gràcia no pot perdre aquest espai cultural tan necessari pel barri com a mitjà per contrarestar la crisi sanitària, econòmica i social que estem vivint”.

L’aforament serà d’unes 150 persones i cal inscripció prèvia, que es podrà fet a partir de dilluns vinent a través dels formularis digitals de la Festa Major de Gràcia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Enopko Jamad a agost 07, 2021 | 06:47
    Enopko Jamad agost 07, 2021 | 06:47
    Que fiquin pel·lícules lgtb plus i de independencies tots els dies, que bé.

Nou comentari

Comparteix