‘The Guardian’ tria una exposició de Foto Colectania entre les 10 millors d’Europa

La mostra titulada 'Saul Leiter: In search of beauty' ha entrat al rànquing de 2018 elaborat pel diari britànic

El diari britànic The Guardian ha escollit una exposició barcelonina entre les deu millors sobre fotografia que s’han pogut visitar a Europa aquest 2018. Es tracta de la mostra de Foto Colectania titulada Saul Leiter: In search of beauty, segons ha informat aquest centre especialitzat en fotografia en un comunicat recollit per Europa Press.

L’exhibició es va poder visitar de juny a octubre, comisariada per Roger Szmulewicz –propietari de la Gallery FIFTY ONE d’Amberes, propietària de part del fons exposat– i organitzada per la pròpia Fundació Foto Colectania de Barcelona, en col·laboració amb la Saul Leiter Foundation de Nova York. En el rànquing del periòdic hi ha també una altra menció a la fundació barcelonina, a través de la cessió de fotografies de Joan Colom per a la mostra ‘Jane Evelyn Atwood and Joan Colom: Public Space’, que acollia Les Rencontres d’Arles.

'Red Umbrella' (1955) de Saul Leiter, cortesia de Gallery FIFTY ONE / Foto Colectania

‘Red Umbrella’ (1955) de Saul Leiter, cortesia de Gallery FIFTY ONE / Foto Colectania

Foto Colectania va presentar a Leiter (1923 – 2013) com “el sorprenent precursor de la fotografia en color” per haver combinat la fotografia i la pintura tota la seva vida” i aconseguir “capturar i interpretar la vida de la ciutat de Nova York en composicions de diverses capes, així com en escenes íntimes, com ningú ho havia fet abans”. La mostra es composava de 130 fotografies a color i en blanc i negre, així com una trentena de fotografies de carrers i una quantitat similar de nus i retrats íntims.

Més informació

Nou comentari