La Rambla de Barcelona recupera aquest dijous la seva jornada gastronòmica per excel·lència en el seu format habitual. Després d’haver de suspendre l’edició del 2020 per l’esclat de la pandèmia del coronavirus, els organitzadors del Tast de la Rambla s’han proposat aquest any poder celebrar una fira sense les restriccions d’aforaments que van marcar les jornades de l’any passat.
El Tast a la Rambla arrenca avui i s’allargarà fins al pròxim 6 de juny amb una oferta de gairebé una quarantena de propostes gastronòmiques per a tots els gustos. La vuitena edició de la fira tornarà a omplir la Rambla de Santa Mònica de paradetes que aniran des de la cuina tradicional fins a les tapes i els platerets, passant per la cuina d’autor i la pastisseria.
Showcooking de prestigi
Com a novetat principal, les jornades d’enguany presenten un nou espai anomenat Showcooking-Gastronomies, que permetrà veure l’elaboració i tastar plats de cuiners de prestigi. Entre els xefs convidats aquest any destaquen María Busta (Casa Eutimio), Lara Rodríguez (Restaurant Kraken), Antonio Cuerda (Restaurant Cuerda), Adrián Romanillos (Restaurant Zubar), José Ángel Sánchez o Olga Arenas (Natural food lab), entre altres.
La fira gastronòmica també estrena aquest 2022 un altre nou espai sota el nom del Celler del Tast, on es podran degustar diferents vins de les millors denominacions d’origen certificades de l’estat espanyol. També hi haurà diferents activitats a l’Aula de Tast, un recinte tancat situat al final de la Rambla de Santa Mònica que tindrà un aforament limitat de 60 persones com a màxim i on la ciutadania hi podrà accedir sense cita prèvia i de forma completament gratuïta.
A l’espera de les obres
Les esperades obres de reforma de la Rambla de Barcelona arrencaran a finals del 2022. Així ho va confirmar l’Ajuntament de Barcelona el passat maig, posant d’aquesta manera data a una actuació que fa sis anys que espera l’Associació d’Amics de la Rambla, tal com recorda el comptador que l’entitat té instal·lat al carrer.