Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tapes i begudes a 6 euros en restaurants d’un edifici històric de Barcelona
  • CA

Torna a Barcelona la ruta de tapes La cuina del Port. I ho fa per pocs dies, fins al 30 d’abril, i en un espai històric de la ciutat, els Porxos del Port. A la iniciativa, impulsada per l’associació de comerciants, hi participen set restaurants de la zona i ofereixen quasi tots una tapa amb una beguda -amb una cervesa o una copa de vi o cava o un vermut, segons cada establiment- per sis euros.

Un edifici del segle XIX d’estil isabelí

Els set restaurants que participen en la ruta són la Barra del 7 Portes, la nova proposta gastronòmic de l’emblemàtic establiment del mateix nom obert el 1836, H10 Port Vell, Periketes, Bodega Vidrios y Cristales, Cadaqués, Oaxaca i Arousa. Els Porxos del Port, coneguts com els Porxos d’en Xifré i de Vidal Quadras, és un edifici del segle XIX, d’estil isabelí i passat colonial, i està protegit com a bé cultural d’interès local. L’espai es troba al passeig d’Isabel II amb el Pla de Palau.

Els Porxos d’en Xifré van ser construïts pels arquitectes Josep Buxareu i Francesc Vila per encàrrec d’en Josep Xifré i Casas, “un indià que havia fet fortuna a Cuba i Nova York i va ser considerat l’home més ric de la ciutat”, explica l’associació de comerciants al seu web. D’altra banda, els germans Vidal-Quadras, que també van fer fortuna a Cuba, “van comprar el 1839 un solar al passeig d’Isabel II i van encarregar a Antoni Rovira Riera un edifici del mateix estil de les cases d’en Xifré”.

Paella, ostra i vermut de Reus

Com no podia ser d’una altra manera, la barra del 7 Portes aposta per una tapa de paella, en aquest cas de verdures, que se serveix acompanyada d’una copa de vi blanc. Al Perikete, la tapa proposada és calamarsons en salsa de tomàquet amb tàperes, amb una copa de vi. A Bodegas Vidrios y Cristales, es poden degustar unes papas aliñás i un vermut de Reus. I el Cadaqués prepara una ostra especial sorlut, amb una copa de cava Júlia Bernet.

Gràfic dels Porxos del Port, amb els seus restaurants / ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS ELS PORXOS DEL PORT

A l’Oaxaca, de cuina mexicana, el seu xef, Joan Bagur, proposa un taco Pastor amb cervesa Malquerida. A l’Arousa, tot un clàssic, els clients podran provar un tàrtar de petxina de pelegrí en panipuri, amb una copa de Mara Godello. I l’H10 del Port Vell se surt del que fan la resta de restaurants i dona a escollir als seus clients entre un còctel d’Aperol Spritz i un d’espresso Martini, sense tapa.

Més notícies
Notícia: Els 22 hotels que participen en una ruta de tapes de luxe a preu assequible
Comparteix
La iniciativa té el nom Hotel Tapa Tour, que no finalitzarà fins al pròxim 28 de maig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa