Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Mercat dels Encants celebra 10 anys a les Glòries amb tapes a bon preu

Fa deu anys, va aparèixer, a tocar de la plaça de les Glòries, el Mercat dels Encants, un espai únic i singular amb més de 300 parades i 9 restaurants. Els seus orígens es remunten al 1300, quan a les portes de la muralla de Barcelona es comercialitzaven objectes usats de manera habitual. Inicialment, els comerciants s’ubicaven en espais oberts i col·locaven els objectes a terra. Força segles després d’aquells inicis, el mercat s’ubica ara en un modern edifici de les Glòries que manté part de l’essència original; la coberta de mirall daurat de 25 metres d’alçada deixa obert per tots els costats, fet que permet als comerciants seguir a l’aire lliure.

El mercat ha passat per diferents ubicacions: de la muralla va passar la plaça Nova, posteriorment a les Drassanes i la rambla de les Flors, també a prop del mercat de Sant Antoni i, finalment, a la plaça de les Glòries. Els Encants celebra enguany deu anys d’aquesta nova ubicació i ho fa amb el Gastro Encants, una ruta que ofereix tapes i beguda per diferents establiments per 3,90 euros. Tots els clients poden passar-se de 9 a 20 hores els dimecres, divendres i dissabte. Divendres, el xef Ada Perellada (del restaurant Semproniana) n’escollirà la millor.

L’edifici dels Encants combina modernitat i tradició | Ajuntament

Una subhasta única a Europa

Els Encants és el mercat més gran del seu gènere i dins s’han trobat “autèntics tresors” que avui pertanyen a col·leccionistes i museus destacats d’arreu del món. A més, destaca per tenir una subhasta única a Europa. Tots els dilluns, dimecres i divendres de 8 a 9 hores s’obre les portes a tot el públic i es mostren diferents lots de productes que després són venuts pels comerciants a les seves parades. Encants és l’únic mercat d’Europa que encara conserva aquesta pràctica.

El mercat ofereix productes de segona mà, compta amb diferents outlets i parades amb menjar i beguda. També té antiquaristes, que venen productes exclusius que ja no se’n fan, i comerciants que venen producte de primera mà. Diverses opcions que el converteixen en un dels mercats més complets de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa