Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tallers, jocs, concerts i molt més: el Nadal als museus barcelonins
  • CA

Els museus de Barcelona ja tenen preparades les activitats que duran a terme per les festes de Nadal, amb el focus posat al públic familiar si bé també tenen previst inaugurar exposicions temporals o donar conèixer el seu catàleg de col·leccions.

A mitjans d’aquest mes la primera planta de l’edifici Meier serà l’escenari d’una nova mostra de la Col·lecció MACBA, anomenada ‘Intenció poètica’. Serà un tastet de l’obertura del nou edifici del museu i l’ocasió de tenir una nova visió de la col·lecció. La nova exposició, que barreja política i poètica, reflexiona sobre les interaccions entre l’obra d’art i el seu context, la cultura material que genera i els subjectes que la rodegen.

De la seva banda, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acaba d’estrenar l’exposició ‘Constel·lació gràfica. Joves autores de còmic d’avantguarda’. Entre el 22 de desembre i el 5 de gener oferirà dos capítols ambientats en el Nadal de la sèrie ‘Pippi Calcesllargues’.

Activitats infantils a la Fundació Joan Miró i al Born

La Fundació Joan Miró donarà l’oportunitat als més petits de la família de construir el seu propi instrument nadalenc, serà el 24 de desembre al matí al Museu de la Música.

D’altra banda, El Born Centre de Cultura i Memòria oferirà els tallers de Nadal ‘Bornautes! Un univers d’innovacions al Born’ per als nens d’entre 6 i 12 anys per estimular-ne la creativitat. També organitza una visita guiada exprés ‘Un Nadal al 1700’, i visites comentades a la mostra ‘Un altre fi. La resta. Art i antifranquisme’, que es va inaugurar fa tot just tres setmanes.

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona inaugura l’exposició Jordi Pol amb la voluntat de visibilitzar la tasca dels fotògrafs barcelonins des de finals dels 60 i que mostra la Barcelona anterior a la transformació olímpica. L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona inaugura ‘L’art del cartell a Barcelona’ mentre que entre el 16 i el 18 de desembre el Disseny Hub acollirà el Design Market Barcelona, el mercat de dissenyadors independents ja consolidat després d’una dècada. D’altra banda, enguany el tradicional pessebre del Museu Frederic Marès està ambientat en una idíl·lica vall del Pirineu català.

Música al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

El 22 de desembre la formació Qvinta Essençia oferirà al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes un recorregut per la història de la música nadalenca des del Renaixement fins a l’actualitat. El monestir també organitzarà el 17 de desembre un taller de cuina de dolços de Nadal, complementada per una jornada de portes obertes mentre que el dia 18 farà un espectacle familiar de titelles.

També hi haurà una oferta especial d’activitats a espais com ara el CaixaForum Barcelona, la Sagrada Família, el Poble Espanyol, el Palau Güell, el Museu Egipci, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu de Ciències Naturals, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa