“Som cultura”: escoles de música privades protesten per reclamar la reobertura

Una associació del sector es manifesta a Sant Jaume contra el tancament

Escoles de música privades de Catalunya han reclamat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume la reobertura dels seus centres en una concentració convocada per l’associació Escoles de Música d’Iniciativa Privada de Catalunya (EMIPAC). Sota el lema No som extraescolars, som cultura, la seva reclamació principal ha estat el reconeixement de la seva activitat com a servei essencial de l’educació i, per tant, la reobertura immediata de les escoles.

Han declarat les escoles com “un espai segur” i han retret la vulneració a el dret de l’educació musical que està ocasionant el tancament dels centres Catalunya i que no s’ha donat en altres comunitats espanyoles, en les quals s’han mantingut oberts. El president de l’EMIPAC, Sergi Diaz, ha reivindicat que aquests centres formen part del sistema educatiu català i han pres totes les mesures de seguretat necessàries, i a més es caracteritzen per tenir una ràtio d’alumnat molt baixa: “Hi ha moltes classes que són individuals, per tant el risc de contagi és molt baix “.

“Dins del sistema educatiu català, som els únics centres als quals no ens han deixat fer cap tipus d’activitat presencial, i considerem que això és una discriminació i no té cap sentit ni cap justificació a nivell sanitari”, ha subratllat Diaz.

Més informació

Nou comentari