Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Som cultura”: escoles de música privades protesten per reclamar la reobertura
  • CA

Escoles de música privades de Catalunya han reclamat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume la reobertura dels seus centres en una concentració convocada per l’associació Escoles de Música d’Iniciativa Privada de Catalunya (EMIPAC). Sota el lema No som extraescolars, som cultura, la seva reclamació principal ha estat el reconeixement de la seva activitat com a servei essencial de l’educació i, per tant, la reobertura immediata de les escoles.

Han declarat les escoles com “un espai segur” i han retret la vulneració a el dret de l’educació musical que està ocasionant el tancament dels centres Catalunya i que no s’ha donat en altres comunitats espanyoles, en les quals s’han mantingut oberts. El president de l’EMIPAC, Sergi Diaz, ha reivindicat que aquests centres formen part del sistema educatiu català i han pres totes les mesures de seguretat necessàries, i a més es caracteritzen per tenir una ràtio d’alumnat molt baixa: “Hi ha moltes classes que són individuals, per tant el risc de contagi és molt baix “.

“Dins del sistema educatiu català, som els únics centres als quals no ens han deixat fer cap tipus d’activitat presencial, i considerem que això és una discriminació i no té cap sentit ni cap justificació a nivell sanitari”, ha subratllat Diaz.

Més notícies
Les escoles de dansa formen als artistes del futur / Pxhere
Les escoles de dansa es mobilitzen per salvar les classes presencials
Notícia: Les escoles de dansa es mobilitzen per salvar les classes presencials
Comparteix
Centres de tot el país protestaran dilluns a plaça Sant Jaume | Reclamen poder reobrir els centres i rebre ajudes específiques
Concert de Feliu Ventura en el marc del Barnasants 2020 / ACN - Pere Francesch
Reclamen la creació a Barcelona d’un Ateneu de la Cançó d’autor
Notícia: Reclamen la creació a Barcelona d’un Ateneu de la Cançó d’autor
Comparteix
L'exregidor Ricard Gomà (ICV) o el director del festival Barnasants avalen la idea

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa