Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els millors plans per a un Sant Jordi alternatiu a Barcelona
  • CA

1. Còmics a dojo i editorials infantils al passeig Sant Joan

El passeig de Sant Joan guanya adeptes any rere any com a artèria de llibres i roses. Aquest any el Gremi de Llibreters i l’Ajuntament hi instal·len una carpa entre Alí Bei i Ausiàs March que aixoplugarà el bo i millor de la literatura infantil i juvenil i de les editorials de còmic i il·lustració. No hi faltaran tampoc el producte estrella i atemporal de l’anomenat ‘triangle friki’: els jocs de taula i de rol. Una mica d’aglimeració hi haurà –sobretot en hora punta, a mitja tarda–, però res a veure amb la massificació de la Rambla, el passeig de Gràcia i la rambla Catalunya. A més hi haurà activitats com un soft combat caballeresc, tallers d’escriptura –entre Alí Bei i Ronda Sant Pere–, tai txí i concerts a l’escenari d’Ausiàs March i un mural poètic i body paint al vespre a les cruïlles de Consell de Cent i València.

2. El Sant Jordi més social, al Raval

Coordinades per la Fundació Tot Raval, fa més d’una dècada que les entitats socials, educatives i culturals i el veïnat del barri celebren un Sant Jordi inclusiu amb múltiples escenaris. Ni cues per firmar bestsellers ni piles de centenars de llibres: només vida barcelonina al natural. Enguany 81 col·lectius del Raval ompliran la plaça dels Àngels de 10h a 20h per explicar els seus projectes i oferir una quarantena d’activitats, com tallers, contacontes, lectures, presentacions de llibres i actuacions musicals. 

3. Concerts i gresca a l’Antiga Fàbrica Damm

Vuit hores ininterrompudes de música, gastronomia, llibres i roses: és la recepta que ofereix l’Antiga Fàbrica Estrella Damm per passar un Sant Jordi multidisciplinari, al recinte del carrer Rosselló 515. A partir de les 11.30 hores del matí i fins les 21 hores s’aniran succeint les actuacions previstes en els quatre escenaris que es muntaran: al moll de càrrega, a la sala de cocció, a la sala de bàscules i a la sala de màquines. Oques Grasses, Obeses, Lax’n’Busto i Pavvla són algunes de les bandes convidades

4. Gimcana de portes obertes 

Diversos edificis patrimonials de Ciutat Vella obren portes per Sant Jordi amb visites guiades i activitats. L’Ajuntament de Barcelona complirà un any més amb la cita i a més comptarà amb un punt de venda de roses solidàries al pati d’entrada de 10 a 20h i oferirà un espectacle d’ombres xineses. La Generalitat no podia ser menys i obre portes de les 11.30 a les 18.30 hores, amb concert de carrilló i l’exhibició de l’escultura original ‘El desconsol’ de Josep Llimona. També es podran visitar de franc el Palau Güell, la Biblioteca de Catalunya, el Palau Marc i l’Ateneu Barcelonès. I serà el primer dia que obrirà al públic la biblioteca del Memorial Democràtic. Fora de Ciutat Vella, també es podrà visitar de franc el recinte modernista de l’Hospital Sant Pau (de 9.30 a 18.30 h).

5. El claustre de la patrona segrestat pels militars

Sant Jordi és una de les poques ocasions de l’any en què els ‘civils’ ens podem colar al Palau de Capitania, seu de la Inspecció General de l’Exèrcit a Barcelona. I és una llàstima, perquè dins s’hi amaga el claustre de la patrona de la ciutat: la basílica de la Mercè formava part d’un monestir amb un preciós claustre, que ha sobreviscut dins de l’edifici avui d’ús militar. La visita, de 16h a 20h, és gratuïta i permet entrar també a la zona noble del palau i descobrir-ne la riquesa de pintures, tapissos, mobiliari… i fins i tot una Sala del Tron. 

6. L’Off Sant Jordi, l’estrella de la Ribera

L’Antic Teatre, la revista El Culturista i les llibreries Calders i On The Road tornen a muntar un bon sarau per la diada. Aquest oasi de cultura independent a quatre passes del Palau de la Música oferirà parades de llibres, tallers infantils, recitals de poesia i signatures d’escriptors molt coneguts tant a la terrassa-jardí com a la sala del teatre. L’accés és gratuït. Al vespre la cirereta serà l’espectacle –de pagament, amb taquilla inversa– Frau i estrofa immobiliària a les 20h.

7. Llibres d’artista només per mirar

La plaça de Sant Just i el centre cívic Pati Llimona acullen el XII Festival del Llibre d’artista i de la petita edició. És una trobada de caràcter independent i experimental que mostrarà 70 nous llibres d’artista d’autors internacionals.

8. Picnic i roses amb Cervantes i Shakespeare a l’Upper Diagonal

Que no suporteu gens ni mica les multituds? Agafeu el metro, baixeu a la parada Zona Universitària i regaleu-vos un pícnic romàntic a qualsevol dels dos parcs amb padrí literari que hi ha ben aprop: el parc Cervantes i els jardins William Shakespeare. Sant Jordi és el dia del llibre, per si us n’oblidàveu, perquè tots dos autors van morir un 23 d’abril. A més el Cervantes té un roserar realment excepcional!

9. Petoneja com vulguis a qui vulguis (o no)

Òmnium Cultural i diverses entitats LGTBI organitzen la quarta edició de la petonejada de Sant Jordi, un acte irreverent i festiu a plaça Universitat que porta la contrària al mite de la princesa rescatada i el cavaller valent. A més de molts petons, la plaça acollirà paradetes, música en directe, dansa i tallers.

10. La llegenda, en versió multimèdia i modernista

Els fidels al mite clàssic de Sant Jordi poden recrear-se en la història del drac, l’heroi i la princesa a la Casa de les Punxes, que justament està dedicada a Sant Jordi. Els visitants de l’edifici modernista de Puig i Cadafalch podran aprofitar també per badar a la parada de roses de la botiga i fer-se una foto al photocall per guanyar premis. Ah, i pujar al terrat per gaudir d’unes vistes espectaculars de Barcelona!

Més notícies
Patinets i bicicletes, poc benvinguts per Sant Jordi al centre
Notícia: Patinets i bicicletes, poc benvinguts per Sant Jordi al centre
Comparteix
La Guàrdia Urbana i TMB aconsellen fer servir el transport subterrani als llocs amb més aglomeracions i reben enèrgiques queixes de ciclistes per no tallar el trànsit
Més parades que mai a Barcelona per Sant Jordi
Notícia: Més parades que mai a Barcelona per Sant Jordi
Comparteix
El Gremi de Llibreters anuncia que hi haurà entre un 15% i un 20% més de punts de venda al carrer i que es distribuiran per una zona més àmplia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa