La Guàrdia Urbana de Barcelona demana als usuaris de patinets i bicicletes que per Sant Jordi els deixin a casa si volen voltar pel centre de la ciutat. Les aglomeracions en artèries molt concorregudes, sobretot la Rambla i plaça Catalunya, aconsellen prioritzar el transport subterrani. Així ho va recomanar l’intendent de Ciutat Vella, Benito Granados, el passat dimarts en una roda de premsa dels gremis barcelonins sobre les previsions de roses i llibres per la diada.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s’ha afegit aquest dimecres a les indicacions policials i ha anunciat que reforçarà el servei de metro amb més trens entre les 10 i les 21.30 hores i “un desplegament especial de personal i efectius de seguretat” a les estacions del centre. “Les múltiples activitats previstes provocaran una ocupació de la via pública que afectarà la circulació d’algunes línies de bus de TMB al llarg de tot el dia, en forma de desviaments o limitacions de recorregut”, adverteix la companyia.

La recomanació han despertat enèrgiques queixes i mostres de suport en xarxes socials com Twitter. Sobretot col·lectius de ciclistes urbans han replicat a la policia local que si vol facilitar la mobilitat a peu seria més eficaç tallar el trànsit al centre i allunyar-ne motos i cotxes. El propi compte de la Guàrdia Urbana ha intervingut a la conversa virtual fent retuit de comentaris a favor de la recomanació.

Un drac fotogènic recompensarà als usuaris de bus i metro

Enguany TMB ha anunciat que farà passejar per les parades de bus i metro un drac de Sant Jordi a qui li agraden molt les ‘selfies’. Anirà repartint petits obsequis entre els viatgers, com punts de llibre. A més, l’empresa metropolitana encoratja als qui se’l trobin a fotografiar-s’hi i difondre les imatges a través de les xarxes per compartir la novetat i animar altres ciutadans i fer servir el transport públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa