Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una sala de festes barcelonina fa un gest insòlit per la guerra a Ucraïna
  • CA

“Per solidaritat amb el poble ucraïnès, en aquest establiment no vendrem vodka rus”. Aquesta és la decisió insòlita que ha pres la sala Luz de Gas de Barcelona. “No a la guerra”, han emfatitzat, a través de la xarxa social Facebook. De forma immediata, aquesta mesura es notarà en els pròxims esdeveniments que té previstos la companyia. El primer d’ells, segons indiquen al web oficial, un acte on retran “homenatge als principals estils de música negra i als artistes que l’han defensat al llarg de la història”, com ho són el Blues, R&B, Jazz, Soul, Pop, Rock & Roll…

Els amants de Luz de Gas han subscrit la decisió sense dubtar. “Ben fet, com a substitut podeu servir el còctel Molotov”, diu un usuari d’aquesta xarxa social. “Estic d’acord amb vosaltres, ja no prendré més vodka sinó rom dominicà”, diu convençut un altre home. Un darrer respon amb emoticones on es mostra un bíceps, en senyal de suport.

Missatge de Facebook de la sala de festes Luz de Gas

“Amb més de 1.000 actuacions en directe des de l’any 1995, Luz de Gas programa bàsicament música en directe totes les nits que té obert, però també ofereix monòlegs, màgia i altres”, explica l’empresa al seu web. “Pel seu escenari han passat artistes de la talla d’Alan Parsons Project, The Corrs, Antonio Orozco, Estopa, Duncan Dhu, Còmplices, Efecte papallona, Juanes, Level 42, Els secrets, Tam Tam Go, Monica Green i un llarg etcètera”, afegeixen.

Segona nit d’acampada a la plaça de Catalunya

Aquest dilluns s’ha complert la segona nit on algunes persones han pernoctat a la plaça de Catalunya, en senyal de rebuig de la guerra iniciada per Rússia a Ucraïna.

En la primera nit es van aplegar unes 15 persones, partidàries de la resistència ucraïnesa. La segona jornada de protesta n’han sigut menys, uns tres o quatre, segons fonts de la comunitat ucraïnesa que han propiciat aquestes mobilitzacions. A primera hora d’aquest dilluns n’hi havia una desena de concentrades, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els acampats reclamen que l’OTAN intervingui al país envaït per contrarestar l’Exèrcit rus. Alhora, dos dels manifestants s’han declarat en vaga de fam i només ingereixen aigua. El campament només s’instal·la a la nit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa