Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Sagrada Família coronarà les torres dels Evangelistes amb un àngel, un lleó, un bou i una àguila

Les torres dels Evangelistes de la Sagrada Família estaran coronades per les quatre figures que els representen: un àngel a Mateu; un lleó a Marc; un bou a Lluc, i una àguila a Joan, amb escultures de Xavier Medina Campeny que mesuraran uns nou metres cadascuna. Els terminals de les torres s’instal·laran el 2021, han explicat el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, i l’arquitecte director de les obres, Jordi Faulí.

Faulí ha assegurat que els esbossos de Gaudí defineixen aquestes terminacions de les torres, que compten amb un icosàedre –on es col·locarà un focus per il·luminar la torre de Jesús– sobre el qual s’ubicaran les escultures, totes elles amb ales d’uns sis metres. La torre de Maria també s’acabarà previsiblement el 2021, i la de Jesús serà l’última a acabar-se, el 2022, i per fer-ho caldrà elevar la grua més alta que opera actualment: s’ancorarà a la mateixa torre, per poder seguir amb els treballs i col·locar la creu que la coronarà.

Faulí ha detallat que aquest any han estat treballant també en la instal·lació de tubs per a la calefacció de sòl radiant, en actuacions preparatòries per instal·lar cobertes, i en soterranis que s’ubicaran als costats del carrer Mallorca i Marina per destinar-los a espais per a maquinària, instal·lacions i vestidors.

Escalinata de Mallorca

Han explicat que després de la Mercè, que se celebra la setmana que ve, començaran converses sobre l’escalinata del carrer Mallorca –que implicaria l’enderroc d’edificis del barri–, en unes reunions en les quals participarà l’Ajuntament, col·legis professionals, veïns i la Sagrada Família, segons Camps. Preguntats per si l’escalinata la va idear o no Gaudí, Camps ha convidat a consultar a l’Arxiu Municipal plànols que va presentar l’arquitecte en els quals ja es preveien, ha dit.

Ha assegurat que “les negociacions es faran a tots els nivells: arquitectònic, municipal, veïnal i de col·legis professionals”. Si en 130 anys “no hi havia hagut acord per a la llicència i en dos anys i mig n’hi ha hagut, per què no n’hi hauria d’haver un amb el carrer Mallorca?”, s’ha preguntat Camps, que ha explicat que en 2018 el temple va registrar uns quatre milions de visitants de pagament, que sumats als que ho van fer gratuïtament arribar uns 4,5 milions.

Més notícies

Un nou carril bici davant de la Sagrada Família

Notícia: Un nou carril bici davant de la Sagrada Família
Comparteix
Es reduirà un carril de circulació de vehicles motoritzats per deixar espai a la bicicleta al carrer Mallorca entre Sicília i Cartagena
Notícia: Un nou carril bici davant de la Sagrada Família - Mobile

Els CDR reclamen “respostes” pel 17A en una protesta a la Sagrada Família

Notícia: Els CDR reclamen “respostes” pel 17A en una protesta a la Sagrada Família
Comparteix
Unes 200 persones es concentren per exigir "la veritat" sobre els atemptats
Notícia: Els CDR reclamen “respostes” pel 17A en una protesta a la Sagrada Família - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa