Un llistat de 712 restaurants d’arreu de l’Estat espanyol formen part de la Guia Repsol 2023, un clàssic del món de la gastronomia que si bé no té el prestigi de les estrelles Michelin, atorga un reconeixement important a la tasca de molts restaurants. Enguany, 81 restaurants han obtingut la seva primera distinció, un sol, 18 han aconseguit un segon sol i només 2 restaurants n’han sumat un tercer, i passen al selecte club dels 48 establiments que actualment tenen el màxim guardó. Entre el club dels dos sols de 2023 hi ha dos restaurants catalans: Bo.Tic de Corçà i Castell Peralada de Peralada, del Baix Empordà i l’Alt Empordà respectivament.
7 restaurants de Barcelona obtenen sol
Però a més, hi ha hagut restaurants de la capital del país que han obtingut el seu primer sol en aquesta edició: Aleia, Atempo, Come, Enigma (d’Albert Adrià), Granja Elena, Pur – Impur (de Nando Jubany) i Slow & Low. També van ser guardonats altres restaurants del país, com Quatre Molins, a Cornudella de Montsant (Priorat), i Er Estrangèr, a Betren (Val d’Aran).
Restaurants que tenen els tres sols: 6 són de Barcelona
De la mateixa manera que amb les estrelles Michelin, amb la Guia Repsol també s’acumulen guardons. I dels 48 restaurants que tenen tres sols, X són restaurants ubicats a la capital de Catalunya: ABaC, Via Veneto, Lasarte, Disfrutar, Cocina Hermanos Torres i Alkimia. De Catalunya, hi ha el Cols (Olot), el Celler de Can Roca (Girona), Miramar (Llança) i Can Jubany (Caldetes).
Per altra banda, el novembre de 2022 es van conèixer els nous restaurants que havien obtingut Estrella Michelin. En el cas de Barcelona, els germans Torres assolien la tercera estrella Michelin pel seu restaurant Cocina Hermanos Torres. I cinc restaurants més aconseguien la primera estrella: Aleia, Come, Enigma, Mont Bar i Slow & Low.

