Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un restaurant centenari de Montjuïc es prepara per reobrir

Cuina clàssica i moderna en una casa bucòlica situada als jardins de Laribal, amb cuina a la vista i terrassa. Aquesta va ser durant molts anys l’oferta del restaurant La Font del Gat, en concret, des que va obrir portes l’any 1918 – a partir de 1925 es va instal·lar a l’edifici actual, dissenyat per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch-, amb algunes interrupcions temporals i fins que la pandèmia el va matar. Ubicat en un edifici modernista del passeig de Santa Madrona, 28, i envoltat d’un jardí noucentista de gran valor, La Font del Gat es prepara en silenci per a una segona vida. Així ho explica el Time Out, que detalla que si bé encara no hi ha data exacta per a la reobertura d’aquest equipament municipal de nom idèntic al restaurant, “tot està a punt per a les obres de rehabilitació“, i que serà el despatx Feu Godoy de Lleida qui portarà la direcció d’obra d’un projecte de reparació i manteniment de la façana de l’edifici i el jardí principal.

Una rehabilitació integral

Segons detalla el Time Outl’actuació engloba la millora de l’estat de les façanes de l’edifici i del mur que delimita el jardí principal, el repàs de les cobertes amb teules puntuals trencades, la recuperació de l’ascensor i la millora del paviment del jardí principal, amb la construcció de drenatges i la reparació de les balustrades existents en mal estat. I quan serà una realitat? No hi ha una data exacta, però el despatx apunta que miraran de començar les obres -el pressupost és de 470.948,43 euros- abans de l’estiu per tal que La Font del Gat pugui començar el procés de reobertura a partir del segon trimestre de 2024. Sigui com sigui, la Font del Gat, el sortidor en forma de cap de gat que hi ha als jardins de Laribal, no es veurà afectada per aquestes actuacions.

No serà la primera reforma que viurà aquest edifici. El conjunt original es va anar ampliant fins a perdre la seva fesomia original, fins que l’any 2002 es van demolir les ampliacions i es va restaurar tot el conjunt.

Una segona vida post-Covid-19

El restaurant La Font del Gat havia acollit històricament grans celebracions familiars com batejos o comunions. Va servir també durant un temps com a oficines per a la gestió del Parc de Montjuïc fins que va reobrir el restaurant. Sobre qui gestionarà la segona vida del nou restaurant encara no hi ha res tancat, perquè s’haurà de fer una licitació pública, i l’operador que guanyi durà a terme la reforma interior d’aquest estimat establiment gastronòmic de Montjuïc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa