Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Rambla premia una llibreria del Gòtic per la seva trajectòria centenària
  • CA

La Llibreria Pompeia, el Museu Marítim de Barcelona i l’arquitecte Juli Capella han estat escollits com a Ramblistes d’Honor del 2022. Així ho confirma en un comunicat l’entitat Amics de la Rambla, que detalla que l’entrega dels guardons tindrà lloc el pròxim 24 d’octubre al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Cal recordar que aquests premis van ser creats per Amics de la Rambla l’any 1961 amb l’objectiu de reconèixer les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de l’emblemàtic passeig barceloní o de la capital catalana en general.

Un supervivent al Gòtic

El jurat ha volgut premiar aquest 2022 la Llibreria Pompeia per la seva trajectòria centenària com un dels establiments de referència del barri Gòtic i pel seu “paper rellevant en la difusió de la cultura a Ciutat Vella“. Amb la tercera generació de la família al capdavant, l’històric establiment ubicat en un petit i atapeït local al número 5 del carrer del Cardenal Casañas ha assortit de llibres i d’objectes de papereria durant dècades tant els veïns de la zona com els comerciants de la Rambla.

Cultura marítima i “generositat” amb es entitats locals

Pel que fa al Museu Marítim de Barcelona, els membres el jurat han volgut posat en valor enguany el paper fonamental d’aquesta institució ubicada a les antigues drassanes reials en la difusió de la cultura marítima a la capital catalana i la seva “vinculació i generositat” amb les diferents entitats del barri.

Compromís “crític” amb la ciutat

Sobre el reconeixement a Juli Capella com un dels Ramblistes d’Honor del 2022, l’entitat remarca la gran trajectòria professional de l’arquitecte, el seu “mestratge” i el “compromís crític” que ha demostrat sempre amb la ciutat i les diferents polítiques que s’hi han dut a terme.

Amb aquesta designació, la Llibreria Pompeia, el Museu Marítim de Barcelona i l’arquitecte Juli Capella agafen el relleu de la coreògrafa i directora artística Marta Almirall, de l’històric cinema Maldà i del restaurant Los Caracoles com a Ramblistes d’Honor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa