El cap de setmana de Rams és la porta d’entrada a la Setmana Santa escolar. Els menuts ja comencen vacances, tot i que el calendari laboral adult s’allarga uns dies més. El sol de primavera no durarà tot el cap de setmana, però igualment són dos dies que conviden al lleure i Barcelona ofereix plans per a tots els gustos.

Les següents 6 activitats permeten muntar un dissabte i un diumenge de cultura i oci rodons, del matí fins a la nit.

Dissabte 9 al matí

Torna el Handmade Festival, el festival de les manualitats més important de l’Estat. Se celebra del 8 al 10 d’abril al Fira de Barcelona i congrega una legió de fans de tots els tipus de manualitats i artesanies. Amateurs i experts hi troben marques de referència –d’aquí i del món– en materials, eines i tècniques, a més d’un dens programa d’activitats per aprendre dels mestres del sector. Amb un dia especial (diumenge) adreçat al públic familiar. Entrada d’un dia a 10 euros, passi pels tres dies a 20 euros.

Dissabte 9 a la tarda

El Museu Etnològic proposa per la tarda de dissabte una divertida activitat en família per apropar-se als aborígens australians, el poble més antic de la Terra. L’art els ha permès mantenir la seva identitat i tradicions profundament arrelades a una particular concepció del món sobre l’origen de la natura, els animals i els éssers humans, anomenada el “temps dels somnis”. El taller Traços animals comença a les 17h, dura 90 minuts i costa només 2 euros. Proposa a infants a partir de 6 anys i les seves famílies la realització d’una peça artística a partir de les pintures d’animals sobre escorça d’eucaliptus. Reserva d’entrades, aquí.

Dissabte 9 a la nit

La Font Màgica ja balla de nou! Després d’un llarg silenci per la Covid, els espectacles d’aquesta icona de Montjuïc tornen a delectar el públic amb el seu combinat de llum, color i música. De dijous a dissabte, totalment de franc a les 21h i a les 21.30 hores. Quan no es pugui garantir la distància de seguretat d’1,5 metres serà necessari l’ús de mascareta.

Diumenge 10 al matí

La celebració del Diumenge de Rams retrocedeix a Barcelona, però no ha desaparegut pas. Diverses esglésies de la ciutat, així com la Catedral, beneiran les palmes al matí. El llistat actualitzat inclou les parròquies de Sant Francesc de Paola, Mare de Déu de Lourdes, Sant Cristòfor, Sant Joan Maria Vianney, Sant Francesc d’Assís i Santa Anna. A més, Ciutat Vella acull la processó del Pas de la Burreta, amb inici i final a la parròquia de Sant Agustí i sortida a les 11h.

Els qui prefereixin plans laics, Nou Barris celebra la Primavera Republicana amb una cercavila que sortirà de la plaça Virrei Amat a les 11h i culminarà amb una ofrena floral a la plaça de la República. Pel camí farà escala a la cantonada del carrer d’Alloza i també guarda unes floretes per al pla de les Madres de la Plaza de Mayo. Els jardins de Llucmajor acolliran l’acte final amb música i bon rollo veïnal. Tot plegat de lliure accés i gratuït, és clar.

Diumenge 10 a la tarda

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm acull un esdeveniment no apte per a paladars sensibles. El Van Van Spicy Market és una edició especial d’aquest mercat de foodtrucks dedicada a la gastronomia picant. Plats indis i paquistanesos, ingredients mexicans i propostes d’aquí faran envermellir a plaer els entusiastes dels sabors picants. A més, una Spicy Battle, molta música en directe i tallers creatius (dibuix, ioga, art mexicà…). Entrada gratuïta, plats a diferents preus.

Diumenge 10 a la nit

Contra la mandra dels diumenges vespre, una nit de forró. El forró és un gènere musical i una dansa pròpia de les festes populars del nord-est del Brasil. El soterrani del Diobar amaga una nit temàtica d’aquest ball l’últim dia de cada setmana a partir de les 20:30h. L’accés amb consumició costa 10 euros i per apuntar-se a les classes de ball es recomana un donatiu de 3 euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a abril 08, 2022 | 11:21
    Gironí. abril 08, 2022 | 11:21
    A mni no m'hi espereu. No penso tornar a posar els peus a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix