Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de setmana ideal a Barcelona: 7 i 8 de maig
  • CA

El cap de setmana promet temperatures primaverals i convida a sortir de casa a gaudir de la ciutat. El maig és mes de festivals, visites i portes obertes, amb l’inici de la temporada alta cultural a Barcelona. Aquest dissabte i diumenge el centre i els barris s’omplen d’activitats culturals i d’oci.

Com que hi ha més propostes que hores tenen dissabte i diumenge, el TOT Barcelona ha seleccionat 6 plans lúdics i culturals per gaudir d’un cap de setmana ideal a la capital.

Dissabte 7 al matí

Una de les activitats estrella d’aquest cap de setmana és el retorn Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ara rebatejat com a Comic Barcelona. Autors, editors i lectors es citen durant tres dies a la Fira de Barcelona, de 10h a 20h. L’edició d’enguany celebra els 40 anys de la cita i convida una bona selecció de primeres espases del còmic nacional i internacional. També ofereix una exposició retrospectiva que repassa els personatges i moments més recordats dels darrers 40 anys de vinyetes.

Dissabte 7 a la tarda

Aquesta setmana s’estrena Model. Festival d’arquitectures de Barcelona, un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament i pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) que convida a repensar els edificis i l’urbanisme de la ciutat. Entre altres activitats, planta muntatges efímers a la ronda Sant Antoni i la plaça Catalunya per a la reflexió ciutadana i també ofereix visites guiades i portes obertes a joies com els pavellons Güell.

Dissabte 7 a la nit

El Poblenou obre les portes dels seus tallers creatius amb l’Open Day, un programa d’actes gratuïts que organitza l’associació Poblenou Urban District. L’entitat compleix 10 anys i ofereix enguany una cinquantena de propostes concentrades de 12h a 22h. Galeries d’art, museus, botigues, showrooms i espais gastronòmics atrauen milers de persones amb tallers i espectacles per a tots els gustos.

Diumenge 8 al matí

El primer i tercer diumenge de mes el Museu Olímpic de Barcelona ofereix un taller familiar tan exòtic com educatiu: Descobrint Beijing’22. L’activitat divulga les peculiaritats de la capital xinesa, l’única ciutat del món que ha estat seu d’uns Jocs d’hivern i uns d’estiu. Una visita guiada a l’exposició temporal sobre Beijing’22, un joc de pistes i una proposta final de manualitats diverteixen a petits i grans. Un diumenge diferent a Montjuïc, en grups de 20 persones com a molt i a preu assequible (4,5 euros per persona) Comença a les 11:30h i dura una hora. Cal comprar per avançat les entrades aquí.

Diumenge 8 al migdia-tarda

Un cop l’any la Rambla Catalunya acull un dels actes més simpàtics i pintorescos de la ciutat: una passejada amb barret. Veïns i veïnes de la ciutat, a títol individual i units tan sols per la seva afició a aquesta peça de vestuari, es citen per caminar i lluir dissenys de tota mena. Des de pameles fins a boines passant per turbants o barrets de copa, tots s’hi valen. Ho organitzen Cristina de Prada i Nina Pawlowsky des de fa dues dècades ja. El punt de trobada és a les 12h a Rambla de Catalunya amb Diagonal i dura unes dues hores. Els assistents reben una xapa de l’edició 2022 i poden participar en un divertit photocall. A partir de les dues, els barrets es dispersen però els més animats poden continuar passejant-los pel seu compte tota la tarda.

Diumenge 8 a la nit

Per tancar el cap de setmana bé, res millor que una bona pel·lícula. La 12a edició del D’A Film Festival Barcelona porta cinema d’autor i independent, seleccionat per experts i reconegut internacionalment. Diversos espais de la ciutat acullen sessions, així que la programació permet triar. Diumenge al vespre hi ha projeccions a la Filmoteca de Catalunya, al Renoir Floridablanca, al Hall del CCCB i al teatre del CCCB. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa