Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un públic ‘eufòric’ celebra Sant Jordi a ritme de Triquell i Catarres
  • CA

Puntual a les 12h ha sortit en Triquell a l’escenari del Sant Jordi Musical a l’Antiga Fàbrica de l’Estrella Damm. Allà l’esperaven desenes de nens com l’Arnau, que ha vingut de Sabadell per veure en directe el seu artista preferit i, una hora més tard, marxava content a casa amb la seva signatura. El flamant finalista del programa Eufòria de TV3 ha sigut el primer a actuar davant d’un miler de persones que han abarrotat el pati de l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

Després del concert, just darrere de l’escenari s’ha format una cua de 30 metres amb nens de totes les edats. La paciència de tots ells ha tingut com a premi conèixer l’exconcursant d’Eufòria, que ha signat de tot menys discos i ha cedit a totes les peticions d’uns pares que, tant o més emocionats que les seves criatures, li demanaven una fotografia amb el seu fill. Mentrestant, l’escenari principal s’ha anat preparant per rebre els Catarres i el públic més gran ha aprofitat per fer el vermut.

Un pare grava la trobada de les seves filles amb en Triquell | G.G

Com cada any, el recinte ha obert el pati central, amb la xemeneia de l’antiga fàbrica com a testimoni dels concerts. Els tiradors de cervesa i els para-sols han sigut els protagonistes entre actuació i actuació. I només Shakira, que sonava de tant pels altaveus, ha estat capaç de desviar l’atenció d’un públic que gaudia d’un matí de Sant Jordi ben assolellat.

El públic omple el pati de l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm | G.G

Els Catarres, plat fort del matí

Els Catarres han trencat aquesta calma amb el seu ritme sempre frenètic. El plat fort del matí no ha decebut ningú. No han faltat cançons mítiques com Jennifer o una de les últimes, Cançó d’amor, que interpreten originalment al costat del grup valencià La Fumiga. En acabar, el públic de primera fila s’ha quedat immòbil suplicant els operaris que els cedís el paper que els músics d’Altafulla tenien a terra amb l’ordre de les set cançons que han interpretat.

Entre aquesta multitud ha aparegut l’Andreu lamentant haver-se perdut els primers minuts del concert i explicant al TOT Barcelona que ahir estava a Centelles en una altra actuació dels Catarres. Es quedarà amb el consol de parlar amb els cantants durant les signatures, moment en què espera poder explicar-los que els segueix des dels inicis, “quan ningú els coneixia i jo era l’únic del concert que no era de família”.

El cantant de Catarres, Èric Vergés, interpreta una cançó a la Damm | G.G
El cantant de Catarres, Èric Vergés, interpreta una cançó a la Damm | G.G

Els concerts han seguit amb Selva Nua, Siderand –que recentment han posat el toc català al Benidorm Fest– i Roba Estesa. Paral·lelament, i lluny de la multitud, grups com The Sick Boys han ofert una música molt més reposada a la sala de màquines de l’antiga fàbrica. També durant aquest matí de Sant Jordi s’han deixat veure grups com la Pegatina, que tot i no actuar han estat signant discos. Aquesta tarda, 31 FAM o Gertrudis seguiran la festa de la Damm, que un cop més es rodeja de bona música per celebrar la diada de Sant Jordi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa