Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Policia espanyola felicita el Nadal amb l’estel de la Sagrada Família
  • CA

Menys d’una setmana després d’il·luminar-se per primer cop, l’estel que corona la torre de la Mare de Déu a la Sagrada Família s’ha convertit en un nou reclam del monument més conegut de Barcelona. Desenes de persones es van aplegar al carrer per veure la inauguració, el passat 8 de desembre, i ja és motiu de visita i objectiu de curiosos i fotògrafs que transiten cada dia per davant de la basílica. Alhora, l’estel lumínic del temple ideat per Antoni Gaudí ja és una estampa idònia per desitjar unes bones festes de Nadal. Almenys així ho han decidit els responsables del cos de la Policia Nacional espanyola establerts a Catalunya, que han fet arribar una nadala en les últimes hores il·lustrada amb el nou emblema de Barcelona.

La felicitació del cap superior de la Policia Nacional amb l'estel lumínic de la Sagrada Família / Policia Nacional
La felicitació del cap superior de la Policia Nacional amb l’estel lumínic de la Sagrada Família / Policia Nacional

En aquest cas, la postal és virtual i s’ha enviat a través de xarxes socials, signada pel cap superior del Cos Nacional de Policia a Catalunya, Luis Fernando Pascual Grasa. La felicitació ve encapçalada per un sintètic missatge de ‘Bones festes’, en català i castellà. Just a sota, destaca la imatge de l’estel de 12 puntes que brilla des de la setmana passada de la torre que, per ara, és la més alta de la Sagrada Família. En tot cas, la superarà la torre de Jesucrist que, quan s’acabi de construir, farà 172 metres d’alçada.

El nou símbol del temple -que s’il·lumina cada dia de 18.00 a 23.00 hores- s’enfila sobre els 138 metres d’alçada de la torre de la Mare de Déu. L’estrella fa 7,5 metres de diàmetres i pesa 5,5 tones. Els operaris del temple van treballar durant setmanes per muntar i acoblar el nucli, ja que les seves grans dimensions aconsellaven instal·lar-la d’una peça.

L’estrella està feta de vidre i acer. Està dissenyada per suportar les pitjors condicions meteorològiques que es poden registrar a Barcelona. De dia, l’estructura i els focus estan preparats per suportar temperatures de fins a 80ºC quan estan apagats. La seva estructura de vidre, tot i està ventilada, crea un efecte hivernacle que concentra escalfor en el seu interior. De nit, l’estrella pot suportar fins a 50ºC en funcionament

Més notícies
Entrada de la Fira de Santa Llúcia / Laura López
Els millors mercats de Nadal de Barcelona
Notícia: Els millors mercats de Nadal de Barcelona
Comparteix
Consulta les dates i els horaris de les fires i mercats de la ciutat durant les festes
Pla general de la Sagrada Família amb l'estrella il·luminada / Fundació Endesa
Cinc curiositats sobre la nova estrella de la Sagrada Família
Notícia: Cinc curiositats sobre la nova estrella de la Sagrada Família
Comparteix
La il·luminació de la torre de la Mare de Déu, que ha comptat amb l’ajuda de la Fundació Endesa, és tot un repte d’enginyeria

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gaudí a desembre 14, 2021 | 19:27
    Gaudí desembre 14, 2021 | 19:27
    En Gaudí els diria: "¿Però què collons feu, pegaiaies?"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa