Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una pizzeria de Barcelona, entre les tres millors del món

Una pizzeria de Barcelona ha tocat el cel. I no pas per primera vegada… La pizzeria Sartoria Panatieri ha estat escollida la tercera millor pizzeria del món en el prestigiós rànquing ’50 Top Pizza’, la guia més influent en el món de les pizzes. Amb dos establiments a la capital catalana, també va ser guardonada amb el títol de millor pizza d’Europa aquest maig passat. Si voleu contrastar amb el vostre paladar el guardó, tenen dos establiments a la ciutat: al carrer de l’Encarnació, 51 i un altre al carrer de Provença, 330. Naturalment, i donats els seus èxits anteriors, cal fer reserva prèvia si voleu assegurar-vos una taula.

I què ha valorat el jurat d’aquest establiment propietat de Rafa Panatieri i Jorge Sastre? Segons consta en l’explicació de la classificació, cal parar “molta atenció a les matèries primeres, quasi sempre de proximitat i procedents d’una granja que les assisteix”. Diu que el seu lema és “de la granja a la pizza” i no és només un eslògan sinó una “manera de ser i d’entendre la gastronomia”. La guia internacional també destaca que hi ha un “ambient alegre i molta atenció en cada fase d’elaboració, així com uns excel·lents embotits casolans”. També que el llevat és lent, 48 hores a la massa i després 12 més després de l’estament“. El jurat dels guardons descriu un producte “ple de personalitat” amb els “toppings de les pizzes sempre equilibrats”. I quina és la seva recomanació? “La salsa de tomàquets cherry a la brasa, mozzarella i holandesa d’alfàbrega”.

La Balmesina tanca el TOP 50

Però Barcelona està de sort, perquè una segona pizzeria està en el selecte club d’aquesta guia gastronòmica. Tancant la llista hi ha La Balmesina, situada al carrer de Balmes 193, que en el rànquing europeu del maig ja va aconseguir la desena posició.

Podeu consultar aquí les 50 millors pizzeries del món

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa