Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor el pianista barceloní Jordi Sabatés, figura clau en la música catalana
  • CA

El músic barceloní Jordi Sabatés ha mort aquest dimarts. Polifacètic, Sabatés era una conegut pianista, amb més de 50 anys de carrera, en què havia experimentat amb diferents estils, “del jazz al rock passant per la cançó, el lied, cançons sobre textos provençals, música de cambra, música simfònica, música per a teatre i cinema, contes infantils orquestrats, flamenc, cinema en concert…”, segons enumerava ell mateix a la seva web.

De la seva discografia amb més de 20 títols, destaca la participació de Sabatés en el disc més conegut de Pau Riba, Dioptria, però no només. Els últims treballs que va editar són A propósito de Bola de Nieve (2008) i Maverinck (2016).

Pianista, compositor i arranjador musical, va formar part als anys seixanta del grup Om, liderat pel guitarrista Toti Soler, informa l’ACN. Amb el seu grup Jarka va publicar diversos àlbums, i va simultaniejar aquesta faceta amb múltiples col·laboracions, com un disc a quatre mans amb Tete Montoliu i un altre amb Santi Arisa.

Sabatés va anar combinant els treballs personals amb les col·laboracions a duet i amb banda en diferents terrenys musicals. Es va formar com a músic al Conservatori Superior de Música del Liceu i va començar la carrera professional l’any 1971.

El 1974 va publicar Vampyria, al costat de Tete Montoliu, que passa per ser un dels millors discs de la història del jazz català. Tres anys abans havia debutat amb el grup Jarka amb un altre disc recordat, Ortodoxia. Després vindrien noves col·laboracions amb Toti Soler en diversos àlbums i, el 1979, el duet amb Santi Arisa que va ser qualificat amb cinc estrelles com una obra mestra per la revista especialitzada de jazz Down Beat.

Pel que fa al cinema, va dedicar discos a la figura de Nosferatu de la pel·lícula de Murnau (Nosferatu, hacia el vampiro, 1992), va dedicar un espectacle a Buster Keaton (Keatoniana. Un sueño de Buster Keaton, 1997) i va posar música al cinema de Segundo de Chomón (Le piano magique, 2011).

Més notícies
Un mural amb dones de diferents procedències al Raval / Pepe Navarro
Una pista obre al Raval només a dones perquè facin esport sense homes
Notícia: Una pista obre al Raval només a dones perquè facin esport sense homes
Comparteix
Es cobreix la tanca amb una lona perquè puguin exercitar-se dos cops per setmana sense ser observades
Imatge d'arxiu d'un taxi a Barcelona / ACN (Nazaret Romero)
Un taxista entrega als Mossos un lladre que havia robat en una perruqueria
Notícia: Un taxista entrega als Mossos un lladre que havia robat en una perruqueria
Comparteix
El jove, de 19 anys i amb 13 antecedents, havia rebentat un vidre i havia sostret la caixa registradora d'un establiment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa