Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una pista obre al Raval només a dones perquè facin esport sense homes

La pista esportiva Drassanes obre dos cops per setmana en exclusiva a dones del barri del Raval perquè practiquin esport sense que cap home hi sigui present. Una vintena de dones hi acudeix per exercitar-se a porta tancada els dilluns i els dimecres al matí i es preserva la seva intimitat amb una loca que cobreix la tanca de la instal·lació esportiva, ha informat Betevé aquest dimarts.

El projecte Esport no mixt, impulsat pel Centre Cívic Drassanes i l’Associació Esportiva Ciutat Vella, parteix d’una petició de la Taula de Dones del Raval, segons ha explicat el regidor del districte, Jordi Rabassa. El membre dels comuns ha explicat en un missatge a Twitter que “s’ha creat un espai de pràctica esportiva no mixta amb l’objectiu de facilitar l’esport de forma segura per aquelles dones que fins ara no en feien”.

La proposta s’adreça en especial a dones que no acostumen a fer esport perquè senten incomoditat en ser observades per homes o s’hi senten insegures. Just abans de l’horari en què l’equipament es reserva a dones del Raval, els responsables de la pista Drassanes acondicionen l’espai desplegant una gran lona per impedir que siguin vistes des del carrer. Expliquen que la coberta contribueix a oferir seguretat i confiança a les participants.

La pandèmia ha endarrerit l’inici del projecte, que aplega dones de diferents edats i orígens. Entitats del Raval van plantejar la idea advertint que hi havia veïnes del barri que deixaven de exercitar-se perquè als espais existents no es trobaven prou còmodes i segures. Una membre de l’Associació Esportiva Ciutat Vella, Anna Algueró, ha explicat en declaracions a Betevé que “el problema és que les dones, a partir de l’ESO, fan un pas al costat i deixen d’utilitzar les pistes esportives i, per tant de practicar esport”.

Alhora, rebat que sigui segregador. “El nostre objectiu és que al final puguem ajuntar homes i dones i que sigui un espai obert. El problema és que per arribar a aquest moment hem de treballar primer amb les dones, que se sentin segures”, defensa.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un taxi a Barcelona / ACN (Nazaret Romero)

Un taxista entrega als Mossos un lladre que havia robat en una perruqueria

Notícia: Un taxista entrega als Mossos un lladre que havia robat en una perruqueria
Comparteix
El jove, de 19 anys i amb 13 antecedents, havia rebentat un vidre i havia sostret la caixa registradora d'un establiment
Notícia: Un taxista entrega als Mossos un lladre que havia robat en una perruqueria - Mobile
Una festa a la discoteca Opium durant l'estiu de 2020 / Twitter (@masnou_pujol)

El Govern, contra locals que fan de discoteca a Barcelona: “intolerable”

Notícia: El Govern, contra locals que fan de discoteca a Barcelona: “intolerable”
Comparteix
Diversos establiments se salten les limitacions de la Covid-19 fent servir la llicència que tenen com a restaurant
Notícia: El Govern, contra locals que fan de discoteca a Barcelona: “intolerable” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa