Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Troben làmines d’or a la Casa Batlló

“Hem trobat pa d’or!”. Amb aquesta alegria comunica la Casa Batlló un dels descobriments que hi ha hagut durant la restauració de l’emblemàtic edifici d’Antoni Gaudí. El pa d’or és un tipus de làmines molt primes d’or batudes a cops de martell que habitualment es feia servir per decorar escultures, obres d’art o, com és el cas, grans cases o palaus. L’equip de restauració de la barana del vestíbul principal va agafar mostres d’ornamentacions que sortien de les fotos antigues que volien recuperar i van detectar que contenien aquest tipus d’or, amb una puresa del 95%.

La restauradora Ana Atence explica que ara s’inicia un procés en què s’ha de decapar totalment tots aquests ferros “perquè tenien moltes capes de pintura”. Atenace recorda que inicialment es van pensar que la volumetria estètica eren rodones, però que quan van fer zoom, van veure que no. “Feien una forma de vèrtebra que, personalment, relaciona molt amb el que és l’escala principal d’accés dels senyors Batlló”, diu la restauradora. “Estem fent plantilles perquè l’equip de restauració pugui reproduir-ho tan fidedigna com sigui possible”, afegeix.

La reforma del vestíbul

La reforma de la barana és només una de les que s’està duent a terme al vestíbul principal de la casa dels senyors Batlló. També es recuperarà l’estuc original de les parets i el sostre, que seran més càlids perquè els tasts han sortit d’un color més torrat, més dolç. Segons apunten des de l’equip de restauració a la mateixa web de la Casa Batlló, després s’incorporaran totes les taques que puguin sortir de les diferents tonalitats, que donarien més volum.

El repte, apunten des de l’edifici, és que la restauració no impedeixi la visita dels turistes. És més, l’equip de restauradors creu que és una oportunitat de viure un moment únic i que poder veure aquests treballs és un punt afegit a la visita. En aquest sentit, apunten que és únic poder gaudir de l’estuc original que tenia la família Batlló al vestíbul original.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa