Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apareixen restes d’una masia del segle XVI a la superilla de l’Eixample

Les obres de la superilla de l’Eixample s’han convertit en una espècie de màquina del temps que està fent aflorar vestigis de la Barcelona del passat. Els treballs per implantar els quatre eixos verds no només han deixat al descobert en diversos trams les antigues vies del tramvia o les velles llambordes de la ciutat, sinó que també han fet aparèixer construccions més importants com una antiga masia que podria datar dels segles XVI o XVII.

Aquestes restes arqueològiques van ser trobades fa uns dies per uns operaris al carrer de Girona, en la seva confluència amb l’avinguda Diagonal i el carrer de Mallorca i ja estan sent analitzades pels tècnics municipals. De fet, la troballa de diverses estructures com canalitzacions i d’alguns objectes ceràmics és el que ha pogut determinar que es tracta d’una construcció d’aquesta època. Es dona la circumstància que aquesta masia ja apareixeria documentada en el pla francès Lever-nivelé de la Place de Barcelona, que data del 1823-1827.

El consistori treballa ara per excavar i documentar el conjunt de la masia per tal d’elaborar un informe que després s’enviarà al departament de Cultura de la Generalitat amb l’objectiu de poder procedir a desmuntar l’estructura. La part de les restes que no sigui indispensable per poder continuar amb les obres serà coberta un altre cop, un procediment habitual en aquests casos.

Marxa enrere amb les antigues llambordes

Cal recordar que aquesta mateixa setmana l’Ajuntament anunciava la seva intenció de conservar també les velles llambordes que van aparèixer amb l’inici de les obres dels quatre eixos verds als carrers del Consell de Cent i de Girona. La intenció municipal és poder recuperar l’antic paviment en alguns punts concrets de la superilla de l’Eixample integrant-lo en el nou, de la mateixa manera que es va fer en el seu moment a la plaça del Mercat del Born.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manuel Marina a octubre 21, 2022 | 17:19
    Manuel Marina octubre 21, 2022 | 17:19
    "Nosaltres no impulsem museus" (Janet Sanz, 1 feberer 2022)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa