Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona fa marxa enrere i estudia conservar les antigues llambordes
  • CA

Les antigues vies del tramvia no seran finalment l’únic vestigi del passat de l’Eixample que s’integrarà en la nova superilla. L’Ajuntament de Barcelona està estudiant la possibilitat de conservar també les velles llambordes que van aparèixer amb l’inici de les obres dels quatre eixos verds als carrers del Consell de Cent i de Girona.

Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l’executiu barceloní, la intenció municipal és poder recuperar l’antic paviment en alguns punts concrets de la superilla de l’Eixample integrant-lo en el nou, de la mateixa manera que es va fer en el seu moment a la plaça del Mercat del Born.

“Els paviments amb llambordes sempre havien sigut irregulars i amb superfície discontínua, fet que dificulta el dia a dia de les persones amb diversitat funcional. Per això no estava previst que a la superilla hi hagués llambordes”, apunta en una publicació a les xarxes socials la tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, que afegeix que s’està estudiant un procediment que permeti tallar les llambordes per la meitat i emplenar bé les juntes, aconseguint d’aquesta manera una superfície llisa.

El consistori veu en la possibilitat de reintroduir aquestes velles llambordes -que van conformar el paviment de la ciutat des de finals del segle XIX i fins que van ser substituïdes per l’asfalt- no només una forma de conservar el patrimoni de la ciutat, sinó també una estratègia de “reciclatge” per poder reaprofitar tots els materials possibles i un context d’emergència climàtica com l’actual.

Canvi de posicionament

Cal recordar que el consistori barceloní va decidir descartar quan s’estava redactant el plantejament de la futura superilla la possibilitat de reintroduir aquestes llambordes després de les queixes de diversos col·lectius de persones amb mobilitat reduïda, que argumentaven que conservar-les implicaria dificultar els seus desplaçaments. Amb aquest canvi de posicionament, l’executiu fa marxa enrere i ara ja està treballant amb aquests col·lectius per provar de fer-los canviar d’opinió i d’aconseguir el seu “suport total” a la iniciativa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a octubre 17, 2022 | 17:28
    L'OBSERVADOR ASTORAT octubre 17, 2022 | 17:28
    "Sous les pavés, la plage!". Bernard Cousin (Paris, maig 1968)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa