Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tornen a vandalitzar la façana d’un palau del Gòtic del segle XV

El Palau Centelles ha tornat a ser l’objecte d’actes vandàlics. Només una setmana després que apareguessin pintades a una part de la façana, aquest edifici del segle XV ubicat al barri Gòtic i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) ha tornat a ser malmès amb diverses pintades.

Aquest cop, la façana de l’emblemàtic monument ha aparegut amb la consigna ‘Mama estoy bien’ guixada amb pintura negra en una part de la façana de l’edifici. “Teoria de les finestres trencades de manual. Deu dies després, la degradació i vandalització del Palau Centelles va a més. Ningú al volant per la protecció patrimonial i urbanística de Barcelona i CiutatVella”, ha denunciat un usuari a través de les xarxes socials, situant la inactivitat del palau com una de les raons que expliquen la seva degradació.

El Palau Centelles està ubicat al carrer de la baixada de Sant Miquel i va ser construït al segle XV just a sobre d’una construcció que data almenys del segle XIII. Des del 1983, l’històric palau és la seu del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya.

Ofensiva contra els grafiters

Cal recordar que l’Ajuntament de Barcelona va anunciar el passat mes de juny un paquet de mesures per intensificar la lluita contra les pintades als carrers i en edificis protegits com a part del patrimoni de la capital catalana. En concret, el consistori va detallar que s’interposarien més sancions i que, en alguns casos específics, aquestes anirien acompanyades de peticions de penes de presó. Les multes que s’imposen per via administrativa aniran entre els 300 i els 500 euros.

Aquest pla de xoc contra els grafits no només pretenia centrar-se en els carrers, sinó que també preveia actuar en el metro, un dels casos on la realització d’aquestes pintades podria acabar en una denúncia per la via penal. En el marc d’aquesta ofensiva contra els grafits, el govern municipal també va decidir augmentar en 1,8 milions d’euros el pressupost destinat a la neteja de les pintades tant en edificis protegits com a part del patrimoni local com en la resta d’immobles de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa