Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El retorn als orígens del Palau de la Música en el seu 115è aniversari
  • CA

El Palau de la Música compleix aquest mes de febrer 115 anys d’història i ho fa amb un peculiar retorn als orígens. Les bastides que durant gairebé tres anys van formar part de la fisonomia d’aquesta joia modernista mentre s’enllestia la seva construcció tornen a fer acte de presència més d’un segle després per a les tasques de restauració de la façana que van iniciar-se a mitjans del passat mes de gener.

La inauguració formal de l’emblemàtic espai va tenir lloc el 9 de febrer del 1908 i es va allargar durant sis dies. L’efemèride l’ha recuperat per a l’ocasió l’usuari Efemèrides d’Arquitectura, un perfil a les xarxes socials que rescata curiositats i dates assenyalades del món de l’arquitectura i de les infraestructures. La celebració d’aquest 115è aniversari del Palau de la Música és especialment rellevant perquè coincideix enguany amb la commemoració durant aquest 2023 del centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner, l’arquitecte que va idear i liderar la construcció del recinte entre els anys 1905 i 1908.

Tanmateix, aquesta no és l’única efemèride relacionada amb aquesta joia modernista que es commemora enguany. Aquest any també se celebra el 25è aniversari de la declaració del Palau de la Música i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a Patrimoni Mundial per part de la UNESCO, un reconeixement que es va anunciar en una reunió celebrada el 4 de desembre del 1997 a la ciutat italiana de Nàpols, on es va destacar el “valor universal excepcional” de les dues obres de Domènech i Montaner i i la seva la importància en l’aportació de noves solucions arquitectòniques, tipològiques i artístiques.

Gairebé sis mesos de reforma

Cal recordar que l’objectiu de l’actuació de reforma de les façanes del Palau de la Música iniciada el passat mes de gener és poder restaurar i consolidar tots aquells elements que ho necessitin, respectant sempre les indicacions prèvies rebudes per part de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i de la Direcció de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona. La previsió és que els treballs s’allarguin entre cinc i sis mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa