Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Últims dies per aconseguir entrades rebaixades per a dues joies modernistes
  • CA

Dues de les grans joies modernistes de Catalunya han unit forces per oferir al públic una oferta única força atractiva. Amb motiu de la commemoració dels 25 anys de la seva declaració com a Patrimoni Mundial per part de la UNESCO, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Palau de la Música han posat a disposició de la ciutadania una entrada combinada a preu especial, que permet accedir als dos equipaments i que es podrà adquirir a través dels webs de les dues institucions fins al 6 de gener del 2023.

Aquests tiquets combinats donaran accés a les dues obres més emblemàtiques de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que es podran visitar durant tot el 2023, l’any que també es compleix el centenari de la seva mort. En concret, les entrades tindran un preu de 19 euros i pretenen ser un al·licient per aconseguir que tant els barcelonins com es veïns dels municipis del seu entorn puguin conèixer de més a prop aquestes dues joies modernistes de la capital catalana.

El reconeixement de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Palau de la Música com a Patrimoni Mundial de la UNESCO es va anunciar en una reunió celebrada a la ciutat italiana de Nàpols el 4 de desembre del 1997. L’organització va voler destacar aleshores de les dues obres de Domènech i Montaner el seu “valor universal excepcional” i la seva la importància en l’aportació de noves solucions arquitectòniques, tipològiques i artístiques.

Doble efemèride per a Sant Pau

En el cas de l’hospital de Sant Pau, cal recordar que la declaració com a Patrimoni Mundial suposava la cirereta del pastís que culminava una feina de gairebé tres dècades per reafirmar el valor arquitectònic i patrimonial del recinte modernista. Precisament, el passat divendres se celebrava l’aniversari d’una altra efemèride que va ser clau per entendre la magnitud de l’obra de Domènech i Montaner. El 30 de desembre del 1911, l’arquitecte presentava davant la direcció de la Molt Il·lustre Administració de la Santa Creu el projecte complet de la unió dels dos hospitals -el de la Santa Creu i Sant Pau-, un conjunt de set volums de plànols i estudis enquadernats en pergamí que encara es conserven en la seva capsa original als arxius del recinte modernista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa