Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una cadena humana per salvar el jardí ‘oblidat’ de Sarrià
  • CA

Les altes temperatures d’aquestes últimes setmanes han fet estralls en el jardí de l’antiga masia de Can Raventós. Aquest petit oasi climàtic ubicat al cor de Sarrià s’està assecant a marxes forçades i la manca de pluja i de cap mena de manteniment per part dels propietaris està accelerant la degradació de l’espai, una de les poques zones verdes històriques que resisteixen al barri.

Després de fer diversos requeriments a l’Ajuntament de Barcelona alertant de l’estat del jardí i davant la manca de resposta per part de l’administració municipal, la Plataforma Defensem Can Raventós va organitzar aquest dissabte una iniciativa popular per revertir aquesta situació i ajudar a mantenir l’espai. En concret, la proposta de l’agrupació veïnal consistia a formar una cadena humana per portar aigua des de l’espai Gardenyes fins a la masia i regar els arbres i les plantes del jardí des d’un dels murs laterals que flanquegen la finca utilitzant escales plegables, ja que es tracta d’una propietat privada.

La iniciativa de la plataforma va ser tot un èxit i va comptar amb la participació de desenes de veïns de la zona, que van voler contribuir d’aquesta manera a la preservació d’aquesta zona verda.

Una masia protegida

Cal recordar que aquesta masia senyorial construïda l’any 1848 i situada entre els carrers Bonaplata, 44-52 i Fontcoberta, 16-24, està catalogada i protegida pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Barcelona (nivell C). La intenció dels actuals propietaris de Can Raventós és construir a la finca pisos de luxe, un projecte que compta amb el rebuig d’una part del veïnat, que considera que el consistori barceloní hauria de proposar als inversors una permuta de terrenys que permetés a l’administració adquirir la finca per municipalitzar-la i convertir-la en un equipament públic.

Tanmateix, aquesta possibilitat cada cop sembla més complicada i, de fet, el projecte d’obres és a les portes d’aconseguir la llicència per intervenir en aquesta finca, que per a una gran part dels veïns de la zona és considerada com l’últim refugi climàtic del barri. Els contraris a la construcció dels nous pisos va més enllà i apunten que el plantejament que volen dur a terme les societats BeCorp i Bigdal 5000 SL vulnerarà la normativa que protegeix els edificis històrics de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa