Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc mesos per veure la nova vida de la Fabra i Coats

El recinte de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu, ha començat el final de les obres que es fan a la Nau F. L’Ajuntament ha explicat que la reforma acabarà el febrer de 2023. Un cop s’acabi, l’espai acollirà el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). Les obres respectaran, segons el consistori, els elements constructius de la fàbrica i els seus acabats, tot i que s’intentarà incorporar els requeriments actuals.

El disseny i concepció del museu s’ha acordat entre l’Ajuntament, el Districte de Sant Andreu i associacions com ‘Amics i Amigues de la Fabra i Coats’, les associació de veïns dels barris més propers i el Centre d’Estudis Ignasi Iglesias. El consistori ha pressupostat la reforma en més d’1,5 milions d’euros.

Conservar el llegat històric de la fàbrica

Més enllà d’albergar el nou Museu d’Història de Barcelona, les obres volen “recuperar el valor de la Fabra i Coats com a document històric del barri i la ciutat“, segons ha explicat el consistori en un comunicat. Segons apunta l’Ajuntament, el fet d’ubicar aquí el projecte del museu permet “posar en valor la tasca que ha dut a terme l’associació d’ex-treballadors de la fàbrica”, que ha conservat i mantingut el llegat del recinte.

El projecte incorpora l’adequació d’un nou espai que hi haurà darrera de l’edifici principal de la fàbrica. Els tècnics apunten que aquest recinte allotjarà “1.600 peces de les maquines que formaven part de la Fabra i Coats original i més de 600 metres de documentació”.

Polèmica amb les obres

Les obres no han estat exemptes de polèmica. La feina dels operaris ha provocat sorolls molestos pels veïns de la zona. Tot i això, el problema principal l’ha provocat el generador que fan servir. Tal con va explicar el TOT Barcelona, l’aparell principal que alimentava el recinte durant les 24 hores del dia es va espatllar i el seu substitut fa molt més soroll. Aquest fet està provocant que a alguns veïns els costi dormir. Segons va poder saber aquest diari, la situació és temporal i no s’hauria d’allargar més d’un mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa