Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una torre medieval d’Horta, mig abandonada i en risc imminent d’esfondrament

L’Ajuntament de Barcelona està negociant la compra de la torre medieval Mas Enrich, a la plaça Ciutadella del barri d’Horta, que fa anys que es troba en un estat ruïnós i que va haver de ser precintada fa unes setmanes davant el risc d’esfondrament de l’edifici, que s’havia convertit en un magatzem de ferralla. Segons ha avançat a betevé la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, les negociacions per adquirir la torre s’estan allargant més del compte per problemes amb l’herència.

També coneguda com la torre del Moro, l’edifici està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local i els veïns fa temps que reclamen a l’Ajuntament que l’expropiï i el restauri per evitar la pèrdua de més patrimoni històric al barri. “Els hereus són diversos i no viuen aquí, hi ha un tema d’herència complicat per poder adquirir la finca”, advertia Alarcón aquest dilluns en declaracions a la televisió local.

La torre Mas Enrich, coneguda com la torre del Moro, es troba en un estat ruïnós / Wikimedia

Torre precintada

El passat 18 d’octubre, els tècnics municipals va ordenar precintar la torre Mas Enrich després que una inspecció detectés un risc imminent d’esfondrament de l’edifici pel mal estat del sostre i les parets. Després d’any d’abandonament per part de la propietat, fa més d’una dècada que s’havia convertit en un magatzem informal per a una quinzena de subsaharians que hi guardaven ferralla i les seves pertinences.

L’estat de la torre és tan precari que els Bombers de Barcelona van recomanar als ferrovellers que no entressin a l’edifici a buscar les seves coses fins que s’hagi apuntalat l’interior. Ara busquen un nou espai on poder emmagatzemar la ferralla que troben pels carrers del barri, ja que és la seva única font d’ingressos.

La història es repeteix

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar la setmana passada la compra de la Casa Tosquella, una joia modernista del Putxet i el Farró que també fa gairebé una dècada que estava tancada i abandonada per la propietat. Durant anys els veïns del barri havien reclamat al consistori la seva compra per frenar la decadència de l’edifici, que després de tants anys de deixadesa està en molt mal estat i hi ha molt elements artístics de gran valor històric que s’han perdut per sempre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles a novembre 23, 2021 | 13:44
    Carles novembre 23, 2021 | 13:44
    Barcelona en Comú: No donen cap valor al patrimoni de la ciutat. En qualsevol ciutat europea els edificis medievals són ben catalogats i atentament mantinguts pel valor històric que representen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa