Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau manté la decisió de no posar pantalles per veure el Mundial de Qatar
  • CA

Barcelona no comptarà amb pantalles públiques per veure el Mundial de futbol. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit mantenir la seva aposta per no promocionar la competició esportiva que s’està celebrant aquests dies a Qatar.

El posicionament del consistori barceloní es va fer públic aquest dilluns durant l’acte de lliurament del 37è Premi Internacional Alfonso Comín, que va tenir lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament i que atorga Coordinadora Estatal de Apoyo a la Querella Argentina (CEAQUA), que lluita en pro de la justícia per a les víctimes dels crims del franquisme. En el discurs inaugural de l’esdeveniment, Colau no va dubtar a mostrar el seu “rebuig més absolut i la vergonya” pel fet que el mundial “s’estigui celebrant en una dictadura que no respecta els drets humans i que explota els seus treballadors fins a dur-los a situacions de maltractament i de mort, fins i tot d’esclavitud”.

En aquest sentit, la batllessa de la capital catalana va recordar que “es parla de 6.500 persones mortes en la construcció de les infraestructures per a aquest mundial”, desmarcant-se d’aquesta manera del discurs oficial realitzat per part de la Comissió Europea, des d’on es defensaven els progressos que el règim qatarià ha fet en matèria laboral.

Discriminació i persecució

“Els esdeveniments esportius mundials com els Jocs Olímpics, com els Mundials, haurien de ser celebracions col·lectives per a la democràcia, per als drets humans, i no ho podem dir en aquesta ocasió en un país on les dones són discriminades, maltractades”, lamentava l’alcaldessa, que qualificava d’especialment “vergonyosa” la persecució de les persones LGTBI i que la FIFA prohibeixi als jugadors manifestar el seu suport a aquest col·lectiu durant la cita esportiva.

Per tot plegat, Colau considera que Barcelona no ha de facilitar la visualització dels partits del Mundial de Qatar amb la instal·lació de pantalles públiques: “L’espai públic és l’espai democràtic que ens ha de representar en els nostres valors col·lectius de compromís amb la democràcia i els drets humans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa