Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La novetat que presenta el Cruïlla per a l’edició d’aquest any

L’edició d’aquest any del festival Cruïlla, que se celebra del 5 al 8 de juliol al parc del Fòrum, presenta una gran novetat. Des de l’organització del festival han anunciat que eliminaran el got tradicional amb la marca del festival i n’oferiran un sense cap logo o senyal identitari del festival que es podrà reutilitzar en altres esdeveniments. De fet, expliquen que el nou got estarà fabricat amb polipropilè, un material que permet rentar i tornar a fer servir el got fins a 150 vegades.

Amb aquesta novetat, el festival pretén complir un dels seus objectius: convertir-se a curt termini en un festival que generi zero residus. El canvi de gots és el primer pas per assolir la fita, ja que com han avançat els organitzadors, a l’edició de l’any vinent volen reduir el nombre de generadors d’energia elèctrica, ja que generen força emissions contaminants. Segons afirma el director del festival Cruïlla, Jordi Herreruela, aquests generadors són necessaris actualment, ja que no estan “segurs” que la instal·lació elèctrica del parc del Fòrum tingui suficient potència per fer-se càrrec de tot el festival.

Segons expliquen, des de l’organització del festival estan treballant conjuntament amb Endesa per ampliar la potència de la xarxa a la zona i, d’aquesta manera, reduir el nombre de generadors. Uns generadors que són essencials per al funcionament del festival, ja que, com assegura Herreruela, l’any passat van necessitar 500 quilowatts de potència elèctrica, i aquest any han hagut de duplicar els quilowatts.

Roba reutilitzada

Una altra de les novetats que incorpora l’edició d’enguany del Cruïlla és la roba de segona mà. Des de l’organització anuncien que als racons de venda de marxandatge del festival també disposaran d’estris de serigrafia. Així doncs, d’aquesta manera, el públic es podrà portar la roba de casa i estampar-se allà mateix el disseny que prefereixin. D’aquesta manera, segons afirmen, no caldrà utilitzar peces de roba noves i es podrà donar una segona vida a les que es tenen a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa