Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sorpresa per la instal·lació d’una obra de Plensa davant de la Pedrera

Barcelona compta des d’aquest dimecres amb una nova obra de Jaume Plensa davant d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. Molts vianants que passaven aquest migdia pel passeig de Gràcia s’han quedat atònits en comprovar com uns operaris instal·laven just a les portes de la Pedrera una gran escultura de l’artista català.

La peça s’ha col·locat amb motiu de la inauguració aquest divendres 31 de març de l’exposició ‘Jaume Plensa. Poesia del silenci’, que tindrà lloc precisament en aquest icònic edifici dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí. La previsió és que la mostra compti en total amb vuit estructures de gran format que es distribuiran entre el terrat, les golfes, els patis i la façana de la Pedrera, tot buscant un diàleg i contacte constant entre les obres i l’edifici. Per altra banda, l’exposició servirà per presentar en societat un centenar de peces més petites i “poc vistes” que tindran com a fil conductor principal la relació de Plensa amb disciplines i àmbits com la literatura o la poesia i amb conceptes com la família o la bellesa.

En unes declaracions a l’ACN el passat mes de febrer, la directora de Cultura de la Fundació Catalunya La Pedrera, Marga Visa, explicava que la mostra estarà oberta al públic fins al 23 de juliol, i subratllava la importància del fet que “depassi” la sala d’exposicions. “Hem considerat oportú que un dels nostres artistes més internacionals pogués desplegar la seva proposta artística i creativa en tot l’edifici”, apuntava Visa, que considera que la instal·lació permetrà crear unes “postals icòniques i úniques en l’imaginari mundial”.

Entre 200 i 400 quilos

A través de les xarxes socials, els responsables de l’exposició han compartit un vídeo on es pot veure quin ha estat el complex procés d’instal·lació de les peces que formen part de la mostra, algunes de les quals poden arribar a pesar entre 200 i 400 quilos. Una de les obres inclús supera els vuit metres d’alçada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa