Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou “escàndol al Macba”, ara denunciat per estudiants que s’han quedat sense formació

Un grup d’estudiants admesos en la pròxima edició del Programa d’Estudis Independents (PEI) del MACBA han difós un comunicat on denuncien “l’abandonament” que senten per part del museu davant la decisió del centre de cancel·lar la pròxima edició del curs a l’espera de la incorporació de la nova directora, Elvira Dyangani. En un escrit titulat “Escàndol al Macba”, els alumnes asseguren que es troben “desemparats” i consideren que pateixen “els danys col·laterals del joc de cadires propi del sector cultural”. Amb això fan referència al cessament de la conservadora en cap, Tanya Barson, i el cap de programes, Pablo Martínez, que al seu torn van provocar la dimissió de les directores acadèmiques del PEI, Marina Garcés i Yayo Herrero.

Des del museu han defensat que mantenen contacte amb els 24 damnificats, a qui se’ls hi ha retornat els diners de la matrícula i se’ls ha pagat els bitllets d’avió comprats abans del 19 de juliol. Així mateix, fonts del MACBA han confirmat a l’ACN que la suspensió del PEI és deguda als canvis organitzatius que ha patit el museu durant els últims mesos i que afecten, entre altres, al programa d’estudis. “No ens podíem comprometre a tirar endavant el curs”, han justificat. En la mateixa línia, han assegurat que els nous càrrecs no podien preparar un curs “d’un dia per l’altre”.

Després de tot, des del MACBA han reiterat que estan fent “tot el possible” per ajudar als alumnes afectats a trobar una solució i han avançat que el programa “continuarà segur”. En aquesta línia, en cas que els alumnes admesos pel curs 2021-22 vulguin cursar el PEI amb el nou pla que el centre elaborarà, ho podran fer sense la necessitat de tornar a passar les proves d’accés. Els estudiants que tenien beques també les mantindran.

Segons diuen els estudiants en el comunicat difós a Instagram, la cancel·lació se’ls hi va comunicar el 21 de juliol, data en què alguns ja s’havien traslladat a Barcelona per començar el programa a mitjans de setembre.

Nou comentari

Comparteix