Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Marina Garcés i Yayo Herrero abandonen el Macba després de dos cessaments polèmics
  • CA

La filosofa Marina Garcés i l’antropòloga i educadora social Yayo Herrero han anunciat la seva decisió d’abandonar el Macba com a protesta pel cessament de la conservadora en cap, Tanya Barson, i el cap de programes, Pablo Martínez. En un comunicat conjunt publicat a través de les xarxes socials, Garcés ha explicat que el 16 de juliol van tenir coneixement del canvi d’organigrama del Macba i del cessament de Martínez i Barson. Ha assenyalat que portaven mesos treballant amb Martínez en el disseny i organització del Programa d’Estudis Independents (PEI) del curs 2021-2022.

“Els tres conformàvem la direcció acadèmica”, ha explicat. Consideren que “ni l’enfocament en la nova organització del Macba ni el desmantellament de l’equip de direcció de PEI, ni per descomptat les formes amb què s’han produït els cessament de Pablo Martínez i Tanya Barson ens fan sentir còmodes ni ens permeten desenvolupar les tasques que ens corresponien. Són, a més, incoherents amb el fons i l’estil d’obertura i escolta amb el que hem tractat d’elaborar els continguts i metodologia del programa”.

Renúncia amb tristesa

Ha reconegut que tant ella com Yayo Herrero ho deixen “amb la tristesa i el convenciment que el fet que s’hagin fet aquests canvis abans que s’incorpori i decideixi la nova direcció, Elvira Dyangani Ose, elimina el que creiem que hagués estat una molt bona col·laboració”.

El Macba va cessar la conservadora en cap del museu, Tanya Barson, i el cap de programes Pablo Martínez. Així ho va explicar Barson a través del seu Instagram. El Macba va argumentar canvis en l’organigrama del museu, en el qual es potenciarà la mediació i l’educació. Per la seva part, Barson va considera que els canvis a l’organigrama “no responen a cap necessitat objectiva i tenen com a conseqüència principal la constitució d’un model de gestió museística en què la governança neoliberal se situï per sobre del disseny i desenvolupament de continguts”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa