Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nit d’èxits per als museus barcelonins: Més de 100.000 assistents

Aquesta passada nit de dissabte a diumenge, una norantena de museus i altres espais d’aquestes característiques de diferents ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van formar part de la quinzena edició de la Nit dels Museus. Una edició que ha sigut tot un èxit. Segons informa l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), tot i que encara no han rebut les darreres dades, ahir a la nit els museus van acollir més de 100.000 ciutadans i ciutadanes.

Una quinzena edició que va haver de fer front a les pluges esporàdiques que van colpejar la ciutat durant la tarda, moment en el qual els museus obrien les portes. Uns ruixats que han condicionat l’afluència de visitants durant la nit. Segons expliquen des de l’Ajuntament de Barcelona, a l’inici de les activitats, a les 19 hores, l’afluència de públic era molt alta, amb cues a diversos equipaments. Ara bé, amb l’arribada de les pluges més fortes pels volts de les 21 hores, el nombre d’assistents ha disminuït significativament.

Tenint en compte que durant la Nit dels Museus accedir als equipaments era gratuït, els que han rebut més visitants són el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb 8093 visitants i el MUHBA, que ha rebut 7215 visitants sumant totes les seves seus. Seguint-los en la llista trobem el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB, amb 5104 visitants; CosmoCaixa, amb 4972 visitants; el Museu FC Barcelona, amb 4945 visitants. Des de l’ICUB remarquen que aquest any hi ha hagut un gran augment de públic jove als museus.

Exposicions temporals

En aquesta edició també s’ha pogut gaudir d’exposicions temporals, com Digital Impact del Disseny Hub Barcelona, La llibertat o el mal al CCCB, Marcelo Brodsky. Resistència poètica, a la Fundació Foto Colectània i Permanent Red. John Berger a La Virreina Centre de la Imatge, entre altres. Una edició en la qual hi ha participat més museus que els darrers anys, ja que l’any 2021 i 2022 hi van participar 74 i 75 museus, respectivament. La xifra, però, és força similar a la de l’edició del 2017 en la qual van participar 87 museus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa