Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estrenaran a Barcelona un format de música en viu mai vist a Catalunya
  • CA

La sala Paral·lel 62, el nou nom de l’antiga Barts, acollirà un nou certamen de música basat en experiències sonores 360º binaturals, informa l’agència ACN. En un comunicat, han explicat que Real 360º Experiències Binaurals serà un nou festival amb un “nou format per a la música en viu a Catalunya”. En concret, es tracta d’experiències sonores on el públic s’asseu al voltant de l’artista i percep l’actuació a través d’uns auriculars amb so en 360º.

La primera edició se celebrarà del 3 al 6 d’octubre i comptarà amb artistes com l’integrant d’Antònia Font Joan Miquel Oliver, el compositor Nico Roig, la rapera guanyadora d’un Grammy Anna Tijoux, el trio Marala, el duet De la Carmela i l’acció performativa de Zoraida Rosselló basada en poemes de Gabriel Ferrater.

Recrea les condicions de l’oïda humana

Segons han detallat, la nova tecnologia “recrea les condicions de l’oïda humana”. “Els assistents, asseguts al voltant de l’artista, gaudiran de l’experiència amb auriculars i control de volum propi, generant així, una experiència de percepció auditiva individualitzada”, han puntualitzat.

“Es tracta d’una experiència especialment sensitiva, íntima, propera que trenca la barrera entre el públic i l’artista per crear una unió de comunicació recíproca, intensa i sorprenent. Cada persona rep, nota i sent els moviments dels intèrprets, així com la seva proximitat i llunyania a l’espai d’acció. Es pot escoltar un murmuri a l’orella amb una subtilitat extraordinària i delicada, una interacció excepcional molt poc experimentada”, han comentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa