Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquest és el museu que podràs visitar de franc fins al 8 de gener
  • CA

El Museu Frederic Marès, ubicat a la Plaça de Sant Iu 5, ha preparat una oferta d’allò més especial per a aquestes festes nadalenques. Des d’aquest dissabte 24 i fins el 8 de gener el recinte, que és dins del Palau Reial Major, es podrà visitar íntegrament de franc.

Actualment el museu convida a veure el tradicional pessebre al pati, l’itinerari ‘Que res no es llenci ni es perdi per inútil’ així com l’exposició ‘Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat’.

Pel que fa al pessebre, enguany representa una vall idíl·lica del Pirineu i Prepirineu català amb les seves valls, pobles, muntanyes i tots els elements propis d’aquest paisatge: vegetació, costums, agricultura i ramaderia. S’hi poden trobar les escenes tradicionals i més representatives del món pessebrístic com ara el Naixement, l’anunciació als pastors i la cavalcada dels Reis, així com d’altres escenes relacionades amb el pessebre o algun conte popular. El valor afegit és que les alumnes de l’especialitat d’art floral de la Casa d’Oficis de l’Espectacle i les Indústries Creatives han pres part en el guarniment vegetal del pessebre.

Creacions en 3D

De la seva banda, ‘Que res es llenci ni es perdi per inútil’ és un itinerari a través de diverses creacions en 3D inspirades en alguns objectes exposats. La frase la va pronunciar Marès en una visita a un cafè de París. Els objectes amaguen un seguit de vivències i històries en una mostra que posa l’accent en l’empatia i la mirada reflexiva. Hi han participat artistes i docents del projecte de recerca ‘Matèria impresa’ de la Facultat de Belles Arts de la UB.

Quant a les ‘Confluències’ de la col·lecció Bassat, va engegar el 18 de novembre i proposa una revisió d’algunes de les obres medievals, del Renaixement, el barroc i el segle XIX per tal d’establir-hi un seguit de confluències. 

La trentena d’escultures de la col·lecció de Lluís i Carmen Bassat inclou obres d’artistes tan rellevants com Joan Miró, Henry Moore, Pablo Gargallo, Joan Brossa, Eduardo Chillida o Josep Maria Subirachs, entre d’altres, que conviuen amb creacions d’escultors actius que van començar la seva trajectòria durant el segle actual. La mostra també dona la possibilitat de revisitar els prop de mil anys d’història del fons d’escultures reunides pel propi Frederic Marès.

Propostes totes les festes

De fet, els diferents museus de la ciutat disposen d’una àmplia i variada oferta d’activitats per aquestes festes. Se centren principalment en el públic familiar i combinen exposicions temporals amb els catàlegs de col·leccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa