Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Víctor Jou, el pare de la sala Zeleste de Barcelona

Víctor Jou, fundador de la sala Zeleste de Barcelona, va morir aquest dilluns amb 84 anys, segons han informat fonts coneixedores del seu traspàs. Va morir en un hospital de Figueres.

Més enllà de ser el fundador d’aquesta mítica sala barcelonina que va néixer el 1973, va tenir un paper clau en la cultura catalana tot i ser enginyer de professió. Va ser l’impulsor d’un revolucionari festival de música catalana: el Canet Rock, que es va fer per primer cop 1975. També va ser el 1989 el primer director del Mercat Música Vida de Vic. Això no és tot. El 1974 va tirar endavant el segell Zeleste-Edigsa, que va fer possibles trajectòries de grans referents musicals que marcarien el començament de l’anomenada ‘ona laietana’, com Sisa, Companyia Elèctrica Dharma, orquestra Plateria o Gato Pérez.

Pel que fa a la Sala Zeleste, 1986 va deixar el carrer d’Argenteria i es va traslladar al barri del Poblenou, on acolliria concerts i esdeveniments culturals fins al 2000, quan es reconvertiria en la popular sala Razzmatazz. Els seus orígens van ser un viatge a Londres. Tal com informa El Punt Avui va ser en un viatge a Londres on Jou va quedar fascinat per als Cream d’Eric Clapton i, poc després, va fundar la Zeleste.

La mort de Joan Bayén

Joan Bayén, conegut com el Juanito de la Boqueria, va morir aquest dimarts, tal com va avançar el TOT Barcelona. L’ànima del Pinotxo va morir amb 89 anys per causes naturals. Bayén va estar darrere la barra 75 anys, des dels 14 anys. De fet, quan el Juanito es va jubilar al desembre, el mercat ja ho va considerar com una gran pèrdua, perquè, en paraules del gerent de la Boqueria, ‘Juanito’ era un exemple del “pes humà de cares conegudes, com el Petràs, o com continua sent el Soley, que està perdent la Boqueria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa