A Barcelona hi ha tradició de patates braves. Especialment el cap de setmana, quan el sol acompanya i una cervesa ben freda servida a la terrassa d’un bar fa de complement perfecte. Però no a tots els llocs serveixen un bon plat de braves. De fet, costa trobar-ne que en sàpiguen fer. No és fàcil trobar-los el punt de cocció. De vegades queden massa fetes, fins al punt d’estar cremades. D’altres simplement tenen una capa fina cruixent i oliosa a l’exterior, però per dins no estan gens torrades. Per no parlar de les que estan fetes al microones. O les que directament se serveixen fredes. Malgrat tot, a la ciutat se serveixen una de les millors patates braves del món.
S’elaboren a un restaurant de tapes que es troba a la Sagrada Família. Es tracta del Casa Díaz, un establiment d’origen veneçolà que es troba al Carrer de los Castillejos, 285, i ha guanyat la medalla de bronze al certamen Una de Bravas, un concurs on es trien les millors patates braves del món. Aquest és un concurs impulsat per Palencia Brava. Segons les bases del concurs, Casa Díaz ha estat guardonada amb un xec de 250 euros per gastar a Top Cash, una pàgina web d’autoservei majorista especialitzat en la venda al professional de l’hostaleria i l’alimentació. A més, han rebut 500 ampolletes d’aigua.
El restaurant barceloní obre de dimarts a diumenge, els dimarts a partir de les 19 h fins a les 23 h, de dimecres a dissabte de 12 h fins a les 17 h i de 19 h a 23 h i diumenges de 12 h a 17 h.
El jurat havia de valorar aspectes com la viabilitat de l’elaboració de les braves, en un context de servei d’un bar o restaurant, el producte en si mateix i la seva estètica (producte, muntatge, colorit, espectacularitat i disposició de les braves), l’originalitat tècnica (novetat de la proposta, enginy, originalitat) i els valors gastronòmics (gust, retrogust, sabor, contrast, matisos) d’aquest aliment tan típic de la gastronomia mediterrània.