Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clam veïnal per aprofitar “l’última oportunitat” per portar l’Hermitage a la Barceloneta

Més de 80 entitats veïnals, educatives i comercials han signat un manifest per donar suport al projecte del Port de Barcelona de portar l’Hermitage a la Barceloneta, una iniciativa que l’Ajuntament no veu amb bons ulls i que intenta frenar des de fa mesos. El text, titular “I si som davant l’última oportunitat?”, reclama a les administracions implicades que es posin d’acord per facilitar l’arribada del museu a la Nova Bocana: “Estem convençudes dels beneficis culturals, socials, econòmics que revertirà l’Hermitage en aquest espai urbà”, diuen.

Aquesta setmana el Consell d’Administració del Port de Barcelona ha de prendre una decisió sobre la nova concessió, que va quedar paralitzada fa unes setmanes perquè l’Ajuntament va demanar temps per estudiar la nova proposta i comprovar que complia amb tots els requisits legals. Tot i això, el govern municipal, en especial els comuns, encara tenen molts dubtes sobre la idoneïtat del projecte, com s’ha encarregat de recordar recentment Ada Colau.

‘Hub’ cultural

La plataforma Més Cultura per a Barcelona, formada per associacions de veïns i entitats de la Barceloneta, la Cambra de Comerç, Foment del Treball o el Gremi d’Hotels, han aplaudit la proposta del Port, que ha facilitat les converses entre el Gran Teatre del Liceu i els impulsors de l’Hermitage a la capital catalana per crear un hub cultural del mar per complementar l’activitat del museu amb un espai “d’art total” que combinarà representacions artístiques, exposicions, formació, recerca i innovació.

Amb els últims canvis proposats per l’Autoritat Portuària de Barcelona, les entitats signants del manifest entenen que l’Ajuntament no pot seguir girant l’esquena al projecte: “De què es té por?”, es qüestionen. “Quin és el problema d’acollir un pol cultural, que s’acompanya d’un projecte artístic que vol convertir la Barceloneta en un centre de pensament, reflexió, art emergent, amb el propòsit d’establir vincles amb les universitats, els centres d’art i els altres equipaments culturals de la ciutat?”

Al contrari del que diu el govern municipal, les entitats veïnals, i en especial les de la Barceloneta, asseguren que el projecte “sempre ha pensat en el barri” i que sempre “ha sabut escoltar, recollir, proposar, i adaptar-se a les peticions de les entitats veïnals, el sector empresarial i també de l’àmbit educatiu”. I per això consideren que una aliança amb el Liceu és el toc local que necessitava el projecte, que permetrà “consolidar un eix artístic en el front litoral”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: TSSO a maig 24, 2021 | 13:33
  TSSO maig 24, 2021 | 13:33
  Si fos per ells (Comuns i ICV) encara viuríem a les cavernes. NO tenen remei!
 2. Icona del comentari de: Puta miseria a maig 24, 2021 | 13:55
  Puta miseria maig 24, 2021 | 13:55
  ...I si la colau compleix ordres de boicotejar tot el que pugui des de matrix ?
  • Icona del comentari de: ton c. a maig 24, 2021 | 15:43
   ton c. maig 24, 2021 | 15:43
   .penso que l´ha clavat,
  • Icona del comentari de: Narcís a maig 24, 2021 | 16:08
   Narcís maig 24, 2021 | 16:08
   És obvi de ser la única raó ! PD : fora banda de l' espanyolerisme i anticatalanisme que denoten !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa