Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern municipal al·lega que dos informes legals retarden la decisió sobre l’Hermitage
  • CA

La decisió sobre el projecte del museu Hermitage encara haurà d’esperar. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha explicat a la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat que els serveis jurídics municipals estan estudiant ara dos informes legals de l’Advocacia de l’Estat sobre la proposta que estan retardant la decisió sobre si tira endavant o no el museu.

Sanz ha detallat que fins fa poc el consistori no sabia de l’existència dels informes. Segons ha precisat, l’Advocacia de l’Estat avisa que el Port de Barcelona no pot “tirar pel dret” i que ha de pactar amb l’Ajuntament per fer un pla especial. Sobre el posicionament del govern Colau, la tinenta d’alcaldia ha destacat que l’Hermitage “genera problemes de mobilitat, té una fragilitat financera evident i està dirigida a visitants”.

Amb tot, ha ressaltat que la zona del Port on es vol ubicar el museu necessita “un projecte bandera”, que podria ser un altre diferent a l’Hermitage. Quant a l’alternativa, ha confirmat l’existència d’un projecte “engrescador i alineat amb els objectius de la ciutat”.

“Hem de buscar iniciatives que deixin de banda el monocultiu turístic”, ha considerat. Tot seguit, ha receptat “diàleg” i “acord” amb el Port per resoldre la incògnita de l’Hermitage.

La tinenta d’alcaldia ha rebut les crítiques del regidor de JxCat Jordi Martí, que ha interpel·lat el PSC perquè “es planti” i aposti pel museu. “Si cal que es trenqui el govern”, ha reblat. El president del grup municipal de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha atribuït la negativa de Sanz a l’Hermitage a la “ideologia”.

Més notícies
Projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona / ACN - Hermitage
Colau intenta frenar el projecte de l’Herminatge presentat pel Port
Notícia: Colau intenta frenar el projecte de l’Herminatge presentat pel Port
Comparteix
Els serveis jurídics municipals estudien una proposta de concessió presentada pel Port
La zona del front marítim on es vol aixecar l'Hermitage o un projecte alternatiu / Maps
Colau reconeix que hi ha converses sobre un projecte alternatiu a l’Hermitage
Notícia: Colau reconeix que hi ha converses sobre un projecte alternatiu a l’Hermitage
Comparteix
Explica que s'ha intensificat el diàleg amb el Port i insisteix que la proposta actual no els sembla "interessant"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a maig 19, 2021 | 10:22
    JordiP maig 19, 2021 | 10:22
    Diu que han parlat del tema en una Comissió dita "d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat i Botellons Diversos". Aquests "savis" monecipals del monecipi encara dubten de que la sucursal de l'Hermitage sigui un projecte interessant per a Bacelona. Principalment pequè "esà pensat principalment per a forasters". Serà tontuela? També diu que tenen "un projecte engrescador i alineat amb els objectius de la ciutat”. O sigui: sardinades populars, la nostrada festa del porró, l'ocupació de les cruïlles de l'example per a la celebració de jocs i verbenes populars, la prohibició de circular els vehicles de notor a més de ZERO quilòmetres per hora, concursos de conreu de cucurbitàcees als excocers dels arbres del Eixample, etc. Genial. Molt popular, tot, oi? Mentre tant, no cal preocupar-se de l'Hermitage perquè és clasista i poc popular, oi? Mare meua, quina mentalitat provincial i garbancera!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa