Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Mercè aplega només un de cada 10 espectadors d’abans de la Covid
  • CA

Tot i la millora de l’evolució de la pandèmia en les últimes setmanes, la Mercè no s’ha lliurat d’una altra edició excepcional i condicionada per les restriccions a causa de la Covid-19. No s’ha cansat de repetir-ho el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, durant els quatre dies de festa major. Les xifres d’assistència als diferents actes programats -encara provisionals a l’espera de la clausura d’avui- venen a donar-li la raó. Martí ha quantificat que unes 200.000 persones hauran presenciat en total tots els espectacles de la Mercè, lluny dels registres previs a la crisi sanitària.

“Continua sent una assistència molt baixa. Acostumàvem a parlar d’una xifra amb un zero més”, ha recordat Martí. En efecte, abans que el coronavirus irrompés, l’afluència a la Mercè fluctuava entre 1,5 milions i dos milions d’espectadors en el conjunt d’actes de cada edició. “Molts més ciutadans volien participar en la Mercè dels que enguany podia absorbir”, ha apuntat el regidor dels comuns.

El tinent d’alcalde ha concretat que les activitats diürnes han aplegat unes 120.000 persones. Només a la jornada de cultura popular, que es va elebrar al llarg del divendres al passeig de Gràcia, s’hi van atansar gairebé 60.000 espectadors. Els concerts i activitats nocturnes han atret altres 75.000 assistents. Martí ha afegit que no s’han produït incidències en els actes previstos de la festa.

Disfuncions amb la reserva prèvia

L’ocupació de l’aforament dels diferents actes -limitat per indicacions sanitàries- ha voltat entre “el 70% i el 80%”, ha assenyalat Martí. Enguany, era imprescindible reservar amb antel·lació per obtenir una entrada gratuïta pels concerts, exhibicions de cultura popular i d’altres espectacles entre els més de mig miler de propostes que farceixen el programa de la Mercè.

La cita prèvia, obligada per les recomanacions sanitàries per evitar aglomeracions, ha demostrat algunes disfuncions, com es va viure a la cavalcada -quan se’n va acabar prescindint per la gran quantitat d’espectadors que es van acumular sense entrada- i en alguns concerts: la reserva s’estenia a més d’un concert en el mateix escenari, cosa que provocava que els espectadors no anessin a tots i que, en algunes actuacions, bona part de les butaques quedessin buides. El govern municipal s’ha compromès a examinar el sistema en els propers dies, un cop hagi passat la Festa Major.

Martí ha pregat disculpes per la “paciència” que s’ha reclamat al públic per complir amb les prerrogatives fixades pel Procicat perquè la Covid no revifi. A més, ha admès que els requisits derivats de la pandèmia han generat “algunes cues” i “dificultats en algun cas per entrar en algun recinte”. El tinent d’alcalde ha desitjat que la Mercè torni el 2022 “sense mascareta i com sempre s’havia celebrat”.

Més notícies
Destrosses al restaurant Xiroi Ca la Nuri, després del macrobotellot al Bogatell / Blança Blay / ACN
Batlle parla d’incidents lleus, però prega revisar protocols policials
Notícia: Batlle parla d’incidents lleus, però prega revisar protocols policials
Comparteix
El tinent d'alcalde titlla de "menors" els aldarulls de l'últim macrobotellot i els compara amb els d'una "revetlla"
Assistents al concert d'Oques Grasses a l'escenari d'Estrella Damm al Parc del Fòrum, durant la Mercè 2021 / Jordi Play
Incontenible bombolla d’eufòria perimetrada als concerts del Fòrum
Notícia: Incontenible bombolla d’eufòria perimetrada als concerts del Fòrum
Comparteix
L'intimisme oníric de Joana Serrat condueix als 'shows' espatarrants de Buhos i d'Oques Grasses, que posen dempeus un públic entregat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa